47 موضوع اسپیکینگ آیلتس جالب و هیجان انگیز
اسپیکینگ آیلتس برای بسیاری از شرکتکنندگان یک چالش بزرگ است. فیالبداهه صحبت کردن، در حالی که آزمونگیرنده مقابل شما نشسته است و در چشمهایتان نگاه میکند، قطعا کار سختیست! شما زمان زیادی برای فکر کردن به سؤال ندارید و باید چند ثانیه بعد از شنیدن آن، صحبت کردن را آغاز کنید. اما چگونه میتوانید خود را برای آزمون اسپیکینگ آماده کنید؟ پیشنهاد ما به شما آگاه بودن از موضوع اسپیکینگ آیلتس است. موضوعات پرتکرار در امتحان را بشناسید تا برای پاسخ دادن به سؤالات آماده باشید. در ادامه، این موضوعات را معرفی خواهیم کرد.
فرض کنید که سؤالی دربارۀ یکی از بهترین هتلهایی که تا به حال در آن اقامت داشتهاید، از شما پرسیده شود. برای پاسخ دادن به این سؤال حتی در زبان مادریتان هم نیاز به کمی فکر کردن دارید! در آزمون آیلتس نه تنها فرصت کافی برای فکر کردن ندارید، بلکه باید با در نظر گرفتن نکات گرامری صحیح و واژگان مرتبط با موضوع، جواب سؤال را بدهید. پس اگر میخواهید که از پس این حریف سرسخت بربیایید، آشنایی با ساختار و موضوعات بخش اسپیکینگ ضروریست. اسپیکینگ آزمون از سه بخش کلی تشکیل میشود.
- در بخش اول، ممتحن تعدادی سؤال با موضوعات عمومی از شما میپرسد.
- در بخش دوم یک کارت بهتان داده میشود که بر روی آن یک سؤال اصلی و چند سؤال فرعی نوشته شده است و باید به مدت 2 دقیقه دربارهی آن صحبت کنید.
- در بخش سوم هم مانند بخش اول چند سؤال پرسیده میشود؛ اما سؤالات کمی سختتر هستند و جنبهی عمومی ندارند.
و اما پرسش اصلی: در هر کدام از این بخشها، دربارهی چه موضوعاتی سؤال میشود؟
گروه های موضوعات اسپیکینگ آیلتس
موضوع اسپیکینگ آیلتس بسیار متنوع است. گاهی حتی این موضوعات شامل مواردی میشود که اصلا تا به حال به آنها فکر نکردهاید. اما نترسید! برای اطلاع از صفر تا صد این بخش آزمون میتوانید از کلاسها، کارگاهها و تجربهی مدرسان کمک بگیرید. مجموعهی سفیر با برگزاری کارگاه یک روزهی اسپیکینگ، انتخاب خوبی برای داوطلبانی است که قصد شرکت در بهترین کشور برای آزمون آیلتس را دارند. شما با شرکت در این کارگاه کلید موفقیت در بخش اسپیکینگ آزمون را به دست خواهید آورد.
مدرسان باتجربهی سفیر در کنار مرور تمام نکات و مهارتهای زبانی، مهارتهایی همچون مدیریت زمان، آشنایی با نمونه سؤالات و موضوعات، در اختیار قرار دادن فرصت تمرین در طول کارگاه آیلتس، ارائهی جزوه و… را هم مد نظر دارند. کارگاههای تک مهارتی سفیر به گونهای طراحی شده است که گام به گام تا ارتقای نمرهی شما در آن مهارت خاص پیش برود. هدف برگزاری این کلاسها انتقال ناگفتههایی به زبانآموزان است که کسب آیلتس 7 و حتی بالاتر را در پی داشته باشد.
موضوعات اسپیکینگ آیلتس بخش صفر آزمون
اگر کمی با آزمون آیلتس آشنا باشید، احتمالا میپرسید: بخش صفر یعنی چه؟! راستش را بخواهید، بخش صفر همان قسمتی از آزمون است که معمولا شرکتکنندگان توجهی به آن ندارند. پیش از اینکه آزمون اسپیکینگ شما شروع شود، اگزمینر آیلتس چند سؤال ازتان میپرسد. بهتر است برای این سؤالات هم آماده باشید؛ چراکه اولین مواجههی آزمونگیرنده با شما در این بخش رخ میدهد نه در آزمون!
در بخش صفر، ممتحن معمولا برای آشنایی بیشتر با شرکتکننده 4 سؤال را میپرسد.
- در ابتدا میخواهد که نام کامل شما را بداند.
?What’s your full name
?Could you tell me your full name please
برای پاسخ به این سؤال نیاز به آب و تاب ندارید! فقط کافیست تا بگویید:
….My full name’s
….My name’s
حواستان باشد که از همان ابتدا و هنگام گفتن اسمتان لبخند بر لب داشته باشید و با ممتحن تماس چشمی برقرار کنید. نگاه کردن به چشمهای او به جای تماشای در و دیوار، تأثیر مثبتی بر او و ادامهی روند آزمون خواهد گذاشت.
- در سؤال بعد، آزمونگر با پرسیدن سؤال ?What can I call you از شما میپرسد که چه صدایتان کند. فقط کافیست تا از عبارت You can call me، Just call me و یا Please call me استفاده کنید.
در سؤال سوم دربارهی شهر یا کشوری که اهل آن هستید، پرسیده میشود.
?Where are you from
?Where do you come from
- در آخرین سؤال این بخش، ممتحن میخواهد تا کارت شناساییتان را چک کند.
?Could I see your Identification
?Can you show me your Identification
ممکن است گاهی کلمهی ID را به جای Identification نیز بشنوید.
موضوعات اسپیکینگ آیلتس بخش یک
موضوع اسپیکینگ آیلتس در بخش یک آزمون شامل مسائل عمومی، کلی و پرسشهایی دربارهی کودکی یا علایقتان میشود. رایجترین این موضوعات عبارتند از:
کار (work)
در این باره سؤالاتی مانند شغل کنونی شما چیست؟، علاقه مندی های شغلیتان چیست؟، شغلی که دوست دارید در آینده داشته باشید و جایی که در آن کار کنید و حتی ارتباط شما با همکارانتان یا وظایفی که برعهده دارید مطرح میشود.
کشور/ وطن (Home Nation/Country)
اگر بخش یک آزمونتان شامل موضوع کشور/وطن شود باید آمادهی جواب دادن به سؤالاتی مانند آیا به کشور خود علاقه دارید؟، قدیمی ترین مکان در کشور شما کجاست؟ به چه چیزی بیش از همه در کشور خود علاقه دارید؟ دوست دارید در کجای کشورتان زندگی کنید؟ و… باشید.
تحصیلات (Study)
سؤالات این موضوع شامل مواردی مانند رشتهی تحصیلیتان، علاقه به رشته تحصیلی، آیندهی رشته، تغییر آن و… میشود.
خانه (Home)
موضوع اسپیکینگ آیلتس پارت یک اگر home باشد، باید آمادهی صحبت کردن دربارهی محل و نوع خانه، شخصی که با آن زندگی میکنید، تعداد اتاقها و ویژگیهای خانهتان، امکانات نزدیک محل زندگیتان، خصوصیات محلهای که در آن زندگی میکنید و… باشید.
محله و همسایهها (Neighbors & Neighborhood)
این موضوع که به موضوع قبل بسیار نزدیک است شامل سؤالاتی دربارهی همسایهها، رابطه شما با همسایههایتان و… است.
امور روزمره (Daily Routine)
پرسیدن از ساعت بیدار شدن یا خوابیدن، کارهای روزمره، روال زندگی و تغییر آن از جمله مسائل مربوط به بخش اول امتحان هستند.
خانواده و دوستان (Family & Friends)
ممکن است که ممتحن سؤالاتی دربارهی اهمیت خانواده در کشور شما، مدت زمانی که با خانوادهی خود سپری میکنید، فردی از بین اعضاء خانواده یا دوستانتان که نزدیکترین رابطه را با او دارید و دوست دارید زمان بیشتری را با او سپری کنید، بهترین دوستتان و… بپرسد.
دوران کودکی (Childhood)
سعی کنید که برای پاسخ دادن به سؤالاتی دربارهی کودکیتان و مرور خاطرات آماده باشید. حتی ممکن است ممتحن دربارهی علاقهتان به خوردن شکلات در کودکی هم سؤال بپرسد.
لباسها (Clothes)
آماده باشید تا به پرسشهایی مانند موارد روبهرو جواب دهید: آیا سبک خاصی برای لباس پوشیدن دارید؟، آیا لباس سنتی کشور یا شهرتان را میپوشید؟، آیا لباسهایتان را از جای خاصی تهیه میکنید؟ و… .
غذاها و نوشیدنیها (Food & Drinks)
در این بخش باید بتوانید تا دربارهی یک نوشیدنی یا غذایی که دوست دارید یا بدتان میآید صحبت کنید. همچنین ممکن است دربارهی غذا یا نوشیدنی معروف محل زندگیتان هم سؤال شود.
همانطور که مشاهده کردید، موضوعات و سؤالات بخش اول آزمون اسپیکینگ بسیار عمومی و دربارهی زندگی معمولی هستند. موضوعات دیگر در این بخش میتواند شامل موارد زیر شود:
- هنر (Art)
- ورزش (Sport)
- اینترنت و کامپیوترها (Internet & Computers)
- زبان و یادگیری زبان (Languages)
- روزنامهها و مطالعه (Newspapers & Reading)
- اوقات فراغت، سرگرمیها و بیرون رفتن (Leisure time, Hobbies, & Going out)
- خرید (Shopping)
- برنامههای تلویزیون (TV)
- موسیقی(Music)
- حمل و نقل و دوچرخهها (Transport & Bicycles)
- آب و هوا (Weather)
- گلها (Flowers)
- عوامل شادی یا غم شما (Happiness)
- خوابها و رویاها (Dreams)
- حیوانات خانگی (Pets)
موضوع اسپیکینگ آیلتس در بخش دوم میتواند شامل موضوعات شخصی یا عمومی و کلی باشد. البته شیوهی پاسخ دادن به این سؤالات با بخش اول متفاوت است. در بخش دوم سعی کنید تا دانش گرامری و لغات خود را به نمایش بگذارید. تمام موضوعات کلی بخش اول در بخش دوم نیز ممکن است که مطرح شوند؛ اما با جزئیات بیشتر. علاوه بر این موضوعات، احتمال دارد که دربارهی یکی از موارد زیر هم از شما سؤال شود.
کتابها (books)
در این بخش یکی از موضوعات روبهرو از شما پرسیده میشود: کتابی که دوست دارید، کتابی که بیشترین تأثیر را بر روی شما گذاشته است، تازهترین کتابی که خواندهاید و… .
سفر (Journey)
اگر کارت سفر سهمتان شود، احتمالا باید دربارهی جالبترین سفری که داشتهاید، کسی که در سفرتان همراه شما بوده است، نحوهی سفر و تأثیر آن بر زندگیتان صحبت کنید.
هدایا (gifts)
برای این موضوع آماده باشید تا دربارهی بهترین هدیهای که گرفتهاید و یا آخرین هدیهای که دادهاید صحبت کنید.
ارتباطات (Communication)
دربارهی این موضوع، باید از محبوبترین روش برقراری ارتباط، جالبترین گفتوگویی که تا به حال داشتهاید، فردی که با آن صحبت کردهاید و… حرف بزنید.
افراد سالخورده (elderly people)
کارت بخش دوم آزمون ممکن است شامل موضوعات مربوط به افراد سالخورده شود. فرد سالخوردهای را که میشناسید، معرفی کنید و دربارهی ویژگیهای مثبت و منفی او توضیح دهید.
مهربانی (Kindness)
شما باید بتوانید دربارهی فرد مهربانی که میشناسید و یا نحوهای که دوست دارید بهتان محبت شود توضیح دهید.
رویدادها (Events)
سعی کنید که با گسترش دایرهی لغاتتان، آمادهی توصیف کردن رویداد غیرمنتظره ای که برایتان اتفاق افتاده است، باشید.
عکسها (Photographs)
شاید حرف زدن دربارهی یک عکس خانوادگی کار سختی نباشد؛ اما اگر ناگهان در جلسهی آزمون با آن مواجه شوید، احتمالا نمیدانید که چه بگویید.
آب (Water)
در خصوص موضوع آب، آمادهی پاسخ دادن به پرسشهایی مانند ورزش آبی مورد علاقه، مکانی که در نزدیکی آب بوده و شما از آن لذت برده اید و… باشید.
تبلیغات (Advertisement)
به عنوان شرکتکنندهی آزمون آیلتس باید بتوانید دربارهی یک تبلیغ تأثیرگذار که شما را به خرید محصول واداشته است، صحبت کنید.
تمرینات ورزشی (Exercise)
فعالیت ورزشیای که میشناسید را توضیح دهید، اولین باری که آن را انجام دادهاید کی بوده است، این ورزش برای چه افرادی مناسب است و… .
موضوعات اسپیکینگ آیلتس بخش سه
موضوع اسپیکینگ آیلتس در بخش سوم، دنبالهی بخش دوم است؛ اما با این تفاوت که سؤالات جزئی و نسبتا سختتری مطرح میشوند. در این بخش ممکن است که ممتحن 6 الی 10 سوال از شما بپرسد و معمولا سؤالات آخر دشوارتر هم هستند. سعی کنید تا از بیان کردن مثالهای شخصی خودداری کنید. علاوه بر آنچه در بخش دوم گفته شد، موضوعات بخش سوم ممکن است شامل موارد زیر هم بشود:
سلامت (Health)
به نظر شما هر چند وقت یک بار باید به پزشک مراجعه کنید؟، در کشور شما داروهای سنتی چقدر اهمیت دارند؟، به نظر شما برای حفظ سلامت بدن توجه به چه چیزهایی ضروری است؟ و… .
محیط زیست و طبیعت (Environment & Nature)
چطور باید از محیط زیست محافظت کرد؟، وضعیت بازیافت زباله در کشور شما چگونه است؟، وضعیت محافظت از محیط زیست در کشور شما چگونه است؟ و… .
تمدن (Civilization)
تکنولوژی چطور زندگی را تغییر داده؟، آیا الان بهترین زمان از تاریخ است که در آن زندگی میکنیم؟ و… .
جامعه و جرایم (Society & Crime)
چرا مردم مرتکب جرم میشوند؟، چه جرایم اجتماعیای در کشورتان رایج است؟ و… .
آموزش و تحصیل (Training & Education)
درباره ویژگیهای یک معلم خوب صحبت کنید، یک دانشآموز خوب چه ویژگیهایی دارد؟ و… .
برخی دیگر از موضوعات رایج در بخش دوم آزمون عبارتند از:
- کار و بازنشستگی (Work & Retirement)
- رسانه ها و اخبار (Media & News)
- اینترنت و کامپیوترها (Internet & Computers )
- غذاها (Food)
- اهداف (Goals)
- احترام (Respect)
موضوعات جدید اسپیکینگ آیلتس
با توجه به آنچه تا به اینجای مطلب گفتیم، شما فهرست کاملی از موضوع اسپیکینگ آیلتس را در دست دارید. البته فراموش نکنید که هر سال ممکن است موضوعات جدیدی به آزمون اضافه شود. بهترین راه اطلاع از این موضوعات و نحوهی پاسخدهی به آنها شرکت کردن در کارگاههای اسپیکینگ و کمک گرفتن از علم و تجربهی مدرسان است.
علاوه بر کسب اطلاعات و آگاهی، مطالعهی شخصی و شرکتکردن در کلاسها، آزمون آزمایشی آیلتس نیز بسیار کمککننده خواهد بود. شما به کمک آزمون ماک آیلتس با پرداخت هزینهای کم و معقول، در شرایطی مشابه با آزمون اصلی قرار خواهید گرفت و مهارتهای زبانی خود را میسنجید. چه فرصتی از این بهتر؟!
مجموعهی سفیر با برگزاری ماکهای کاملا استاندارد و شبیهسازی شده با در نظر گرفتن تمامی مراحل آزمون اصلی مانند پر کردن پاسخنامهها، دستورالعملهای روز آزمون، شمارهی داوطلبی و جزئیات دیگر، کمک میکند تا داوطلبان درک صحیح و تجربهای واقعی از آزمون آیلتس داشته باشند.
مهمترین ویژگیهای ماک مجموعهی سفیر عبارتند از:
- استفاده از سؤالات استاندارد و Unseen
- اعلام نتایج آزمون ماک آیلتس پس از فقط چهار روز کاری
- ارائهی کارنامهی تحلیلی همراه با فیدبک
- ارائهی مشاوره پس از آزمون
- تصحیح بخش رایتینگ آیلتس توسط پنل ممتحنین
- برگزاری منظم و طبق تقویم سالانه
- ثبت نام آزمون آیلتس و تعیین وقت امتحان Speaking به صورت آنلاین
- امکان برنامهریزی بلندمدت برای شرکت در آزمون
جمعبندی
بالا بردن دانش زبانی و مهارتهایی مانند واژگان و دستور برای کسب آیلتس 9 در آزمون لازم هستند؛ اما کافی نه! برای موفقیت در آزمون و رسیدن به هدف مدنظرتان باید با بخشهای مختلف آیلتس و موضوع اسپیکینگ آیلتس آشنا باشید. آشنایی با موضوعات، باعث میشود که با آمادگی بیشتر سر جلسهی امتحان حاضر شوید و از شنیدن سؤالات سوپرایز نشوید. در این مطلب سعی کردیم تا فهرست کاملی از موضوعات آزمون اسپیکینگ را فراهم کنیم. با دانستن این موارد میتوانید هدفمندتر مطالعه کنید.
- تیم محتوای آیلتس
- دی 2, 1403
- 78 بازدید
2 دیدگاه برای “47 موضوع اسپیکینگ آیلتس جالب و هیجان انگیز”
میتونید چند موضوع اسپیکینگ جالب معرفی کنید که برای تمرین مکالمه مفید باشه؟ دنبال ایدههایی هستم که هم جذاب باشن و هم چالشبرانگیز.
همراه عزیز سفیرمال سلام.
چند موضوع اسپیکینگ جذاب و چالشبرانگیز که برای تمرین مکالمه انگلیسی مؤثر باشند عبارتند از:
تغییرات آب و هوایی و تأثیر آن بر سبک زندگی ما،
فناوری و تأثیر آن بر ارتباطات انسانی،
سفر به فضا،
هنر مدرن در مقابل هنر سنتی،
موضوعات اخلاقی مربوط به هوش مصنوعی.