اعتراض به نتیجه آیلتس – نحوه درخواست تصحیح مجدد نمره آیلتس
شرکتکنندگان امتحان ielts معمولا تلاش میکنند تا با آمادگی کامل و اعتماد به نفس وارد جلسه آزمون شوند تا نتیجه دلخواهشان را بگیرند. اما در بعضی موارد ممکن است بعد از دریافت نتایج، نمرهای که کسب کردهاند مطابق انتظارشان نباشد. این موضوع میتواند برای بسیاری از داوطلبان ناراحتکننده باشد و آنها را به فکر فرو ببرد که آیا راهی برای اعتراض به این نمره وجود دارد یا خیر.
خوشبختانه حق اعتراض به نمره آیلتس یک حق طبیعی و قانونی برای تمامی شرکتکنندگان در این آزمون است. اگر شما هم در شرایطی قرار دارید که از نمره ۶.۵ آیلتس نارضایتی دارید، میتوانید اقدام به اعتراض کنید. در این مطلب، قصد داریم به طور جامع به نحوه اقدام برای اعتراض، انواع مختلف اعتراض و بایدها و نبایدهای آن بپردازیم. با آگاهی از این فرآیند، شما میتوانید با اطمینان بیشتری در این پروسه قدم بردارید؛ پس با ما همراه باشید تا اطلاعات لازم را برای اقدام درست و مؤثر اعتراض جمعآوری کنید.
اعتراض به نمره آزمون آیلتس فرآیندی است که به شما این امکان را میدهد تا نسبت به نمراتتان در یکی از چهار بخش آزمون شامل ریدینگ، لیسنینگ، رایتینگ و اسپیکینگ آیلتس درخواست تجدید نظر دهید. برای ثبت اعتراض، باید در مدت زمان ۶ هفته پس از دریافت نتایج، اقدام کنید. این مراحل شامل مراجعه به مرکز آزمون و تکمیل فرم مخصوص اعتراض است. در این فرآیند، پرداخت هزینه مربوط به اعتراض نیز الزامی است که در صورت افزایش نمره، این هزینه به شما بازگردانده میشود. نمرههایی که به آنها اعتراض شده مثلا ایلتس 8، توسط ممتحن یا اگزمینر (examiner) بررسی میشوند و نتایج این بازبینی معمولا بعد از حدود ۳ هفته به داوطلب اعلام میشود. توصیه ما این است که برای افزایش احتمال موفقیت در این فرآیند، دلایل مستند و قوی برای اعتراضتان ارائه دهید؛ چرا که شفافیت و قاطعیت در بیان مسائل و مشکلات مربوط به نمره، میتواند تاثیر بسیاری در نتیجه نهایی داشته باشد.
انواع اعتراض به نمره آیلتس
بعد از دریافت نتایج آزمون آیلتس، شما این فرصت را دارید نسبت به نمرات چهار بخش آزمون شامل لیسنینگ، ریدینگ، امتحان رایتینگ و اسپیکینگ اعتراض خود را مطرح کنید. با این حال، نکتهای حیاتی وجود دارد که باید در نظر داشته باشید: نمرات مرتبط با دو مهارت ریدینگ و لیسنینگ بر اساس پاسخنامههای داوطلبان که به طور خودکار ارزیابی میشوند، تعیین میشوند و در این فرآیند، نظر ممتحن تاثیری بر نمره نهایی ندارد.
به همین دلیل، احتمال تغییر نمره در این دو بخش بسیار اندک و تقریبا برابر با صفر است و توصیه میشود تنها در موارد خاص و با ارائه دلایل مستند و قوی نسبت به نمرات ریدینگ و لیسنینگ اعتراض کنید. این روش علاوهبر صرفهجویی در زمان و هزینه آزمون آیلتس ۱۴۰۳ شما، کمک میکند تا فرآیند اعتراضتان را به صورت موثرتری مدیریت کنید و روی بخشهایی تمرکز کنید که تغییر نمره در آنها امکانپذیرتر است.
درمورد دو بخش دیگر آیلتس، نکته مهم این است که برگههای رایتینگ در ایران به صورت مستقیم تصحیح نمیشوند، اما بخش اسپیکینگ داوطلبان توسط اگزمینر آیلتس مربوطه در داخل کشور ارزیابی میشود. در فرآیند نمرهدهی این دو مهارت، نظر ممتحن اهمیت بسیاری دارد و ممکن است فرصت افزایش نمره در این مهارتها بیشتر از دیگر بخشها باشد.
در فرآیند اعتراض، برگههای رایتینگ و ضبطهای صوتی داوطلبان توسط مرکز آیلتس در استرالیا (International Development Program, IDP) و یک ممتحن جدید بررسی میشود. این اگزمینر هیچ اطلاعاتی درباره داوطلب، از جمله نام، ملیت و غیره ندارد و به همین دلیل ارزیابی به صورت عادلانه و بیطرفانه انجام میگیرد. پس از بهروزرسانی نمره، نتیجه به داوطلب از طریق ایمیل اطلاعرسانی خواهد شد. در ادامه، به توضیحات دقیقتری درباره هر یک از این بخشها میپردازیم.
اعتراض به نمره اسپیکینگ آیلتس
نمره دهی اسپیکینگ آیلتس شامل یک مصاحبه حضوری است که معمولا 11 تا 14 دقیقه به طول میانجامد. ارزیابیهای این بخش بر اساس تسلط شما به زبان، قدرت بیان و توانایی در ارتباط برقرار کردن انجام میشود. این بخش به طور مستقیم توسط اگزمینر مربوطه در داخل کشور ارزیابی میشود. در اینجا، نظر ممتحن اهمیت بسیاری دارد و ممکن است فرصت افزایش نمره در این مهارت بیشتر از دیگر بخشها باشد؛ بنابراین اگر احساس میکنید در بخش اسپیکینگ عملکردتان بهدرستی ارزیابی نشده است، میتوانید با اطمینان بیشتری به ثبت اعتراض بپردازید.
اعتراض به نمره رایتینگ آیلتس
این بخش شامل دو تسک است که به ارزیابی توانایی شما در نوشتن متون آکادمیک و توصیفی میپردازد. زمان این بخش 60 دقیقه است و به دو قسمت تقسیم میشود. برگههای رایتینگ داوطلبان در ایران به صورت مستقیم تصحیح نمیشوند؛ بلکه توسط ممتحنین خارج از کشور، به ویژه در مرکز آیلتس استرالیا (International Development Program, IDP) ارزیابی میشود. این پروسه شامل بررسی دقیق و عادلانه برگههای رایتینگ توسط یک ممتحن جدید است که هیچ اطلاعاتی درباره داوطلب، شامل نام و ملیت او ندارد. این امر برای تضمین بیطرفی و صحت ارزیابی انجام میشود.
اعتراض به نمره ریدینگ آیلتس
بخش ریدینگ شامل سه متن مختلف و 40 سوال است که میزان توانایی شما در درک متنهای مختلف را ارزیابی میکند. بعد از آزمون، ممکن است فکر کنید که در ارزیابی پاسخهای شما خطایی رخ داده است. اگرچه میتوانید به نتیجه این بخش نیز اعتراض کنید اما درنظر داشته باشید که احتمال تغییر نمره تقریبا صفر است.
اعتراض به نمره لیسنینگ آیلتس
لیسنینگ شامل 40 سوال است که در طول 30 دقیقه ارائه میشود و به مهارت شما در درک مکالمات مختلف مربوط میشود. اگر احساس میکنید که نمره شما نسبت به عملکرد واقعیتان پایین است یا به دلیل نقص فنی در صدا یا واضح نبودن مکالمات نتوانستهاید به درستی پاسخ دهید، میتوانید درخواست بررسی مجدد نمره را ارائه کنید؛ ولی درنظر داشته باشید که تغییر نمره در این بخش نیز مانند بخش ریدینگ، بهندرت اتفاق میافتد.
شرایط اعتراض به نمره IELTS
اگر بعد از اعلام نتایج آزمون از آیلتس ۷ راضی نیستید یا احساس میکنید که در نمرهدهی خطایی صورت گرفته است، لازم است بدانید که اعتراض به نمره آیلتس یک فرآیند رسمی است و به شما این امکان را میدهد تا در صورت وجود دلایل قانعکننده، اعتراضتان را ثبت کنید. این کار، با مراجعه به سنتر آزمون، تکمیل فرم مربوطه و پرداخت هزینه انجام میشود و بعد از آن آزمون شما وارد پروسه تجدید نظر میشود و نمراتتان توسط ممتحن جدید مورد بررسی مجدد قرار میگیرد. در نظر داشته باشید که بررسی اعتراض ممکن است چند هفته تا چند ماه به طول انجامد و درصورت افزایش نمره هزینه اعتراض به شما برگشت داده خواهد شد.
نحوه اعتراض به نمره آیلتس
برای شروع پروسه اعتراض ابتدا باید فرم EoR را پر کنید. EoR مخفف Enquiry on Results و به معنای بررسی نتایج است. هزینه اعتراض به نمره آیلتس در کشورهای مختلف متفاوت است، چون هزینه در ثبت نام آزمون آیلتس نیز یکسان نیست. به طور کلی، هزینه اعتراض نمره آیلتس بین یک سوم تا نصف هزینه آزمون اصلی است. برای ثبت اعتراض، ابتدا باید این هزینه را پرداخت کنید. نکته جالب این است که هزینه اعتراض برای هر مهارت به طور یکسان تعیین شده و برای یک مهارت یا چهار مهارت فرقی نمیکند.
مهلت اعتراض به نمره آیلتس
برای اعتراض به نتیجه آزمون آیلتس، لازم است حداکثر تا ۶ هفته (معادل ۴۲ روز) بعد از دریافت نمره اقدام کنید. این زمان به شما امکان میدهد تا درباره نمرهای که کسب کردهاید فکر کنید و تصمیم بگیرید. شما این امکان را دارید که اعتراضتان را به نمره کل (overall) آزمون یا به یکی از بخشهای لیسنینگ، ریدینگ، رایتینگ و اسپیکینگ ارسال کنید.
چه زمانی باید به نمره آزمون آیلتس اعتراض کرد؟
اگر نمره شما در آزمون آیلتس تفاوت قابل توجهی با نمرات آزمونهای قبلی شما دارد، این میتواند یک معیار برای درخواست تجدیدنظر باشد و به شما امید افزایش نمره را بدهد. در چنین شرایطی، اگر تغییر حتی نیم نمره در یکی از مهارتها باعث تغییر نمره کل شما شود، پیشنهاد میشود درخواست اعتراض خود را ثبت کنید. توجه به این نکته مهم است که آمار نمرات گذشته شما میتواند به عنوان یک دلیل قوی برای اعتراض به نمره جدید محسوب شود. بنابراین، جمعآوری و ارائه مستندات مربوط به نمرات قبلی به تقویت درخواست شما کمک میکند.
چه زمانی نباید به نمره آزمون آیلتس اعتراض کرد؟
اگر نمره یکی از مهارتهای شما دو نمره بالاتر از سایر مهارتها باشد، آزمون شما به طور خودکار مورد بازبینی قرار میگیرد؛ خودکار بودن فرآیند بازبینی به این معناست که نیازی به ثبت اعتراض ندارید. این فرایند یک مکانیزم داخلی برای اطمینان از دقت ارزیابی است. در مورد بخش رایتینگ، اگر در زمان آزمون با درک کامل سوالات مرتبط با آن مشکل داشتید یا تعداد کلماتی که نوشتهاید کمتر از حد تعیینشده است، بهتر است از ثبت اعتراض خودداری کنید. این عوامل میتوانند تاثیر بهسزایی روی نمره شما داشته باشند؛ به همین دلیل اعتراض به نمره آیلتس در این شرایط ممکن است موثر نباشد.
همچنین، توصیه میشود نمرات کسبشده از چندین آزمون آزمایشی آیلتس (آزمونهای تمرینی) را با نمره آزمون اصلی مقایسه کنید. اگر در یک مهارت به طور مداوم نمره ثابتی کسب کردهاید، این میتواند به معنای عدم وجود خطا در تصحیح آزمون شما باشد. مقایسه خودتان با دوستانی که نمره بالاتری کسب کردهاند نیز کار چندان مناسبی نیست، زیرا شاید آنها در روز آزمون عملکرد بهتری داشتهاند یا به طور کلی شرایط متفاوتی را تجربه کرده باشند. به هر حال بهتر است روی پیشرفتتان تمرکز کنید و بر اساس نتایج آزمونهایتان تصمیم بگیرید.
روند بررسی اعتراض به نمره آیلتس
پس از تکمیل فرم Enquiry on Results (EoR) و پرداخت هزینه مربوطه، فرآیند بررسی اعتراض شما توسط یک ممتحن جدید آغاز خواهد شد. در این مرحله، ممتحن با دقت بیشتری آزمون شما را مورد بررسی قرار میدهد، بنابراین این پروسه ممکن است زمانبر باشد. مهم است بهخاطر داشته باشید در طول این فرآیند، نمره شما موقتا بلوکه میشود و بنابراین امکان این وجود ندارد که از نمره فعلی استفاده کنید یا از آن در سایر مراحل مانند درخواست ویزای تحصیلی یا ثبتنام در دانشگاهها استفاده کنید. به همین دلیل، پیشنهاد میشود این مدت زمان را حتما در نظر بگیرید و برنامهریزی کارهایتان را بر اساس ددلاینهای دانشگاه یا سفارت انجام دهید تا از بروز مشکلات احتمالی جلوگیری کنید.
نتایج اعتراض به نمره آزمون آیلتس
اگر بعد از اعتراض به نمره آیلتس، نمره شما افزایش نداشت، باید بدانید که این موضوع معمولا برای بسیاری از داوطلبان اتفاق میافتد و شما تنها نیستید. هرچند آمار دقیقی از تغییرات نمره پس از اعتراض در دست نیست، اما تجربیات نشان میدهند که بعضی از داوطلبان پس از اعتراض، ممکن است نمرهشان تا نیم نمره بهبود یابد؛ در حالی که بعضی دیگر هیچ افزایشی را تجربه نمیکنند.
جمع بندی
اگرچه ممکن است پروسه اعتراض به نتیجه آیلتس به نظر شانسی بیاید، اما باید تاکید کنیم که نمرات داوطلبان در آزمون آیلتس به صورت عادلانه و بر اساس استانداردهای مشخص ارزیابی میشود و نمیتوان آن را به شانس نسبت داد. بنابراین، اگر دلایل معقول و مستند برای اعتراض به نتیجه آزمونتان ندارید، پیشنهاد میشود بدون هدف مشخصی به پروسه درخواست تجدیدنظر وارد نشوید. این رویکرد به شما کمک میکند تا زمان برگزاری آزمون آیلتس ۱۴۰۳ و منابعتان را بهطور مؤثرتری مدیریت کنید.
- تیم محتوای آیلتس
- آبان 27, 1403
- 66 بازدید
4 دیدگاه برای “اعتراض به نتیجه آیلتس – نحوه درخواست تصحیح مجدد نمره آیلتس”
سلام
آیا درخواست بازنگری نمره آیلتس تأثیری بر اعتبار آزمون دارد؟
همراه عزیز سفیرمال سلام. خیر، این درخواست تاثیری در اعتبار آزمون آیلتس ندارد.
اینکه روش های مختلف برای اعتراض به نتیجه آزمون آیلتس را مرحله به مرحله و با جزییات بیان کردید عالیه،
ای کاش پروسه اعتراض به نمره بدون هزینه انجام می شد.
همراه عزیز سفیرمال سلام
بسیار خوشحالیم که این مطلب برای شما مفید بود، با آرزوی موفقیت برای شما