امتحان oet چیست؟ آشنایی با آزمون OET آزمون تخصصی کادر درمان
در سالهای گذشته مهاجرت کادر درمان به کشورهای انگلیسی زبان مانند استرالیا، انگلستان و نیوزیلند بیشتر شده است. اگر شما هم برای کار یا تحصیل در حوزه علوم پزشکی میخواهید مهاجرت کنید، به یک مدرک زبان معتبر برای ارائه به کشور مقصد نیاز دارید. آزمون زبان OET مخصوص رشتهها و مشاغل علوم پزشکی است و مانند معادل سازی تافل و آیلتس به حساب میآید. در این مطلب، با آزمون OET بیشتر آشنا میشوید و میتوانید با اطلاعات کافی تصمیم بگیرید.
OET مخفف کلمه انگلیسی Occupational English Test و به معنی آزمون حرفهای زبان انگلیسی است. این آزمون فقط مختص مهاجرانی است که قصد فعالیت در حوزه بهداشت و درمان را دارند. آزمون OET در اواخر دهه 1980 در دانشگاه ملبورن طراحی شده است و ویژه ورود به بازار کار بهداشت و درمان در کشورهای استرالیا، دبی، نیوزیلند، ایرلند، انگلستان، سنگاپور و اوکراین است.
از آن زمان، بازبینی منظم و مستمر توسط مرکز تحقیقات تست زبان (LTRC) یا Language Testing Research Center در دانشگاه ملبورن انجام شده است تا این آزمون به روز و کارآمد باشد. LTRC یک راهنمای بین المللی در تحقیق و توسعه برای ارزیابی زبان است. این آزمون مثل دیگر آزمونهای بینالمللی زبان انگلیسی (آیلتس یا تافل)، هر چهار مهارت اصلی شرکتکنندگان شامل مهارتهای شنیداری، درک مطلب، نوشتاری و گفتاری را ارزیابی میکند. البته با این تفاوت که سوالات آزمون OET در حیطه علوم پزشکی و درمان است.
انواع آزمون OET
آزمون OET به طور اختصاصی برای ۱۲ رشته پزشکی و بهداشتی طراحی شده است. رشتههایی که آزمون OET برای آنها برگزار میشود، عبارتاند از:
- پزشکی؛
- دندانپزشکی؛
- داروسازی؛
- پرستاری؛
- فیزیوتراپی؛
- بیناییسنجی؛
- رادیولوژی؛
- دامپزشکی؛
- پزشکی پا؛
- کاردرمانی؛
- گفتاردرمانی؛
- سایر رشتههای مرتبط با بهداشت و درمان
هر آزمون دارای محتوای تخصصی مرتبط با رشته مورد نظر است و نیازهای زبان حرفهای افراد را در محیطهای بالینی پوشش میدهد.
ساختار آزمون OET
آزمون OET از چهار بخش Speaking، Listening، Reading وWriting تشکیل شده است. در ادامه نوع سوالات هر بخش را جداگانه توضیح میدهیم:
مهارت شنیداری (Listening)
اولین قسمت آزمون OET مهارتهای شنیداری است. در این بخش 3 نوع فایل صوتی پخش میشود:
- فایل اول، بیشتر مربوط به صحبتهایی است که بیمار با پزشک در میان میگذارد.
- فایل دوم، به مکالمات و بحثهای تخصصی در محیطهای کاری مربوط به کادر درمان میپردازد.
- فایل سوم، مربوط به نکات علمی و تخصصی در حوزه علوم پزشکی و درمان است .
بهتر است بدانید هر فایل صوتی را فقط یک بار گوش میکنید و امکان مکث یا برگشت به عقب وجود ندارد. کل سوالهای این بخش، ۴۲ عدد است و 40 تا 50 دقیقه زمان دارد.
مهارت درک مطلب (Reading)
در قسمت دوم آزمون OET، شرکت کنندهها متنهای تخصصی حوزه بهداشت و درمان را میخوانند و به ۴۲ سوال پاسخ میدهند. بخش درک مطلب شامل سه بخش زیر است و ۶۰ دقیقه زمان دارد:
- بخش یک؛ درک سریع مطالب: این بخش ریدینگ چهار متن کوتاه دارد که بعد از خواندشان به ۲۰سوال جواب میدهید.
- بخش دو؛ درک مطلب محیط کار: این بخش ۶ متن دارد که هر یک بین ۱۰۰ تا ۱۵۰ کلمهاند. این متنها درباره محیط کار، سیاستهای کاری، قوانین بیمارستان و روابط شغلی است.
- بخش سه؛ تحلیل متن طولانی: قسمت آخر بخش درک مطلب، دو متن ۸۰۰ کلمهای دارد. برای هر متن 8 سوال درباره بهداشت و درمان طراحی شده است.
مهارت نوشتاری (Writing)
بخش نوشتاری آزمون OET حدود 45 دقیقه زمان دارد. در این زمان باید یک متن حدود 200 کلمهای را درباره رشته تخصصیتان بنویسید. در واقع شما قرار است یک نامه درباره یکی از موضاعات زیر بنویسید:
- نامهای درباره داروسازی؛
- دامپزشکی؛
- نامه مشاوره به یک بیمار؛
- نامه اطلاع رسانی به یک گروه؛
- نامهای درباره آسیب شناسی گفتار؛
- پاسخ کتبی به یک شکایت (مثلا رادیوگرافی)
دو نفر اگزمینر عملکرد شما رادر آزمون به صورت مستقل ارزیابی میکنند و بر اساس 6 معیار مهم زیر نمره میدهند:
- هدف محتوا: هدف نامه باید سریع و راحت برای خواننده مشخص شود. (نمره از صفر تا 3)
- محتوا: دقت اطلاعاتی را که در متن باید بدهید، ارزیابی میکنند. (نمره از صفر تا 7)
- اختصار و شفافیت متن: به اینکه چقدر توانستهاید مختصر، مفید و واضح بنویسید، نمره میدهند. (نمره از صفر تا 7)
- سبک و شکلمتن: متن را از نظر لحن و کلمات اختصاری مناسب بررسی میکنند. ( نمره از صفر تا 7)
- ترتیب و چیدمان متن: ظاهر و چیدمان متن شما باید طوری باشد که به خواننده کمک کند راحتتر متوجه پیام و منظور نامهتان شود. (نمره از صفر تا 7)
- زبان نامه: دستور زبان، املای صحیح و علائم نگارشی متن را ارزیابی میکنند. (نمره از صفر تا 7)
مهارت گفتاری (Speaking)
بخش آخر آزمون OET، مکالمههای تخصصی در حوزه علوم پزشکی است. در این قسمت قرار است شما با ممتحنی که در نقش یک بیمار یا همراه بیمار ظاهر میشود، صحبت کنید. اگر فرد پرستار باشد، مکالمه درباره مسائل پرستاری خواهد بود. هر کدام از بخشهای اسپیکینگ که باید آن را اجرا کنید، به شما توضیح داده خواهد شد و برای هر قسمت شما ۳ دقیقه زمان خواهید داشت تا آماده شوید. این بخش حدود ۲۰ دقیقه طول میکشد.
شرایط آزمون OET در خانه
در این حالت آزمون OET در خانه با یک کامپیوتر برگزار میشود و یک ناظر مجازی برای کنترل روند برگزاری آزمون حضور دارد. برای برگزاری این آزمون در خانه شرایطی وجود دارد که حتما باید در نظر داشته باشید:
- لپ تاپ یا کامپیوترتان و بکم داشته باشد.
- منبع شارژ لپ تاپ یا PC وصل باشد.
- از هندزفری سیمدار استفاده کنید؛ چون بلوتوثدار مجاز نیست.
- وضوح تصویر بالا باشد.
- سیستم عامل ویندوز 7 یا بالاتر باشد.
- سرعت اینترنت خوب باشد؛
- به پلتفرم زوم دسترسی داشته باشید.
مقایسه نمره آزمون آیلتس و OET
در سیستم قدیمی، نمرات افرادی که در آزمون OET شرکت میکردند، از A تا E تعیین میشد. یعنی فردی که نمره A میگرفت، بالاترین سطح مهارت و فردی که نمره E میگرفت، پایینترین سطح مهارت را در زبان انگلیسی تخصصی داشت. اما در سیستم جدید نمرهدهی OET، نمرات بین 0 تا 500 و با فواصل 10 نمرهای تعیین میشوند. جدول زیر نمرات آزمونهای OET و آزمون آیلتس را با هم مقایسه میکند:
نمره آیلتس سطح نمره قدیم نمره OET
معادل نمره ۸ تا ۹ آیلتس A ۴۵۰ الی ۵۰۰
معادل نمره ۷ الی ۷.۵ آیلتس B ۳۵۰ الی ۴۴۰
معادل نمره ۵.۵ الی ۶.۵ آیلتس C ۲۰۰ الی ۳۴۰
معادل نمره ۵.۵ و کمتر D ۱۰۰ الی ۱۹۰
نمره ضعیف و غیر قابل قبول E ۰ الی ۹۰
تفسیر جدول
هر یک از سطوح A تا E بیانگر سطح دانش زبان انگلیسی شرکت کننده است که در ادامه درباره آنها توضیح میدهیم:
- نمره A (450 تا 500): فرد میتواند مثل زبان مادری زبان انگلیسی را صحبت کند.
- نمره B (350 تا 440): فرد میتواند نیازهای حرفهای و تحصیلی اش را در زبان انگلیسی برطرف کند. احتمالا فقط در صحبت خیلی تخصصی دچار چالش شود.
- نمره C (200 تا 340): آزمون دهنده ممکن است در گرامر و لغات مشکل داشته باشند. با اینکه این نمره بیانگر سطح خوبی از زبان انگلیسی است اما در بسیاری از سازمانهای ارزیابی مدارک تحصیلی بهداشتی و درمانی، قابل قبول نیست.
- نمره E و D (صفر تا 190): با اشتباهات زیادی با بیماران و مراجعین صحبت میکند و نیاز به تلاش بیشتری برای یادگیری دارد.
در این آزمون هر کدام از مراحل چهارگانه شامل 5 سطح نمره دهی A, B, C, D, E است. معمولا مراکز تراز اول جهان حداقل نمره در هر یک از این مهارتها را نمره B یا امتیاز 350 در نظر میگیرند. مثلا در بریتانیا، شورای پزشکی عمومی از پزشکان میخواهد در هر 4 مهارت نمره B را کسب کنند، در حالیکه شورای پرستاری و مامایی از پرستاران و ماماها میخواهد در Reading، Listening و Speaking نمره B را کسب کنند و نمره C+ را در رایتینگ.
آمادگی برای آزمون OET
همانطور که میدانید آمادگی برای آزمونهای تخصصی زبان انگلیسی، نیاز به تمرین و تکرار مداوم دارد. باید تلاش کنید تا مهارت زبان انگلیسیتان را به سطح پیشرفته برسانید و بعد شروع به تقویت زبان تخصصی در حوزه علوم پزشکی بکنید. چند پیشنهاد خوب برایتان داریم تا بتوانید مسیر درستی را برای یادگیری طی کنید و در آزمون OET، عملکرد بهتری داشته باشید:
- متون تخصصی رشتهتان را در صفحات معتبر علمی بخوانید و تحلیل کنید.
- در گروههای تبادل نظر انگلیسی عضو شوید و منظم فعالیت کنید.
- در TED talks یا Youtube، ویدئوهای مربوط به رشتهتان را ببیند.
- مقالات انگلیسی بنویسید و آنها را در پلتفرمها یا نشریات معتبر منتشر کنید.
نحوه برگزاری آزمون OET
آزمون OET به سه صورت برگزار میشود:
- آزمون OET کامپیوتری؛
- آزمون OET کتبی؛
- آزمون OET در خانه
ساختار و سطح هر سه آزمون بالا یکسان است.
آزمون OET چه مدت اعتبار دارد؟
مدرک آزمون OET نیز مانند مدرک آیلتس و تافل به مدت دو سال اعتبار دارد. در بعضی از موارد، اعتبار مدرک را برای مدت طولانیتری هم قبول میکنند اما بهتر است قبل از هر اقدامی از اعتبار مدرکتان مطمئن باشید. اگر قصد جدی برای مهاجرت ندارید، برای شرکت در آزمون عجله نکنید.
چه کشور هایی آزمونOET را قبول دارند؟
کشورهای انگلیس، استرالیا، ایرلند، نیوزلند، امارات متحده عربی و سنگاپور این مدرک را برای پذیرش کادر درمان قبول دارند.
هزینه آزمون OET
آزمون OET یکی از معتبرترین آزمونهای تخصصی سنجش مهارت در زبان انگلیسی است. هزینه این آزمون، بر اساس دلار استرالیا، ۵۸۷ دلار تعیین شده است. اما از انجا که این آزمون در حال حاضر در ایران برگزار نمیشود، برای شرکت در آن باید به ترکیه یا امارات سفر کنید و هزینه رفت و آمد را هم بپردازید.
منابع آزمونOET
در هر آزمون و امتحانی دسترسی به منابع آموزشی معتبر اهمیت زیادی دارد. برای آزمون OET به چند منبع خوب در ادامه اشاره میکنیم:
- وبسایت رسمی OET: وبسایت رسمی OET نمونه سوالاتی را برای هر چهار مهارت (شنیدن، خواندن، نوشتن و صحبت کردن) دارد.
- کتابهای آمادگی OET: کتابهایی مانند Cambridge و Kaplan برای آمادگی آزمون OET موجودند که تمرینات و تکنیکهای کاربردی برای هر بخش از آزمون دارند.
- دورههای آنلاین آمادگی OET :Udemy و OET Online پلتفرمهای آنلاینیاند که دورههای آموزشی تخصصی برای OET ارائه میدهند.
- برنامههای موبایلی و نرمافزارهای آموزشی: اپلیکیشنهای OET Preparation App و OET Skills همیشه در دسترساند و به بهبود مهارتهای زبان انگلیسی کمک میکنند.
- آموزشگاههای زبان: دورههای حضوری و آنلاین ویژه آزمون OET در بعضی از آموزشگاهها نیز میتوانند گزینهای مناسب برای آمادگی آزمونOET باشند.
جمعبندی
خوب است قبل از مهاجرت به کشور مقصد، از پذیرش و اعتبار نمره آزمون OET مطمئن باشید و بعد برای ثبتنام هزینه کنید. اگر برای این آزمون دنبال معلم خصوصی میگردید، بهتر است مدرسی را انتخاب کنید که در حیطه علوم پزشکی سابقه و فعالیت دارد. در کل شما با در نظر گرفتن همه این شرایط میتوانید در آزمون تخصصی OET موفق شوید.
- تیم محتوای آیلتس
- آذر 11, 1403
- 24 بازدید
2 دیدگاه برای “امتحان oet چیست؟ آشنایی با آزمون OET آزمون تخصصی کادر درمان”
امتحان oet چیه?
همراه عزیز سفیرمال سلام،
آزمون OET به طور اختصاصی برای ۱۲ رشته پزشکی و بهداشتی طراحی شده است. رشتههایی که آزمون OET برای آنها برگزار میشود، عبارتاند از:
پزشکی، دندانپزشکی، داروسازی، پرستاری، فیزیوتراپی، بیناییسنجی، رادیولوژی، دامپزشکی، پزشکی پا، کاردرمانی، گفتاردرمانی، سایر رشتههای مرتبط با بهداشت و درمان