تفاوت آیلتس جنرال و آکادمیک و شباهت های بین دو آزمون
با رونق گرفتن مهاجرت، آزمون آیلتس (IELTS) هم طرفداران بیشتری پیداکردهاست. احتمالاً شما هم بارها فکرکردهاید که زبان خواندن را شروع و خودتان را برای آزمون آیلتس آماده کنید. اما کدام نوع از آیلتس مد نظر شما است؟ آکادمیک یا جنرال؟ هدفگذاری در ابتدای مسیر، کمکتان میکند تا با برنامهی بهتری پیش بروید. برای یک هدفگذاری درست و موفق باید با تفاوت آیلتس آکادمیک و جنرال آشنا شوید. این دو آزمون با هم تفاوتهایی دارند که ممکن است شیوهی درس خواندن شما را تغییر دهد. در این مطلب به این سوال پاسخ میدهیم که این تفاوتها چیست و کدام نوع آزمون برای شما انتخاب بهتری خواهد بود.
کاربرد آزمون آیلتس آکادمیک
مهاجرت تحصیلی یکی از شیوههای مهاجرت است که این روزها بازار داغی دارد! اگر قصد تحصیل در یکی از دانشگاههای خارجی به زبان انگلیسی را دارید، باید مدرک آیلتس آکادمیک داشته باشید. درواقع مهمترین فرق ازمون ایلتس جنرال و اکادمیک، کاربرد نوع آکادمیک برای اهداف تحصیلی است. همچنین اگر قصد دارید که دورهی آموزشیای را در کشور دیگری بگذرانید نیاز به این نوع آیلتس خواهید داشت.
فراموش نکنید که افراد شاغلی که به دنبال کار کردن در رشتههای مرتبط با علوم پزشکی هستند هم باید آیلتس آکادمیک دریافت کنند؛ البته این مورد تا حدودی به قوانین کشور مقصد هم بستگی دارد. اگر قصد دارید در کشورهایی مانند ایرلند، استرالیا، انگلیس، نیوزلند یا کانادا به عنوان کادر درمان کار کنید، حتماً باید مدرک آیلتس آکادمیک را دریافت کنید. پس بدون اینکه وقت را از دست بدهید به وبسایت دانشگاه مدنظرتان مراجعه کنید تا از نمرهی لازم برای اخذ پذیرش مطلع شوید!
کاربرد آزمون آیلتس جنرال
با خودتان صادق باشید! افراد زیادی هستند که حوصلهی درس خواندن در یک مقطع دیگر را ندارند؛ اما قصد مهاجرت کاری و یا مهاجرت به شیوههای دیگری بهجز تحصیلی را دارند. اگر شما هم جزء این افراد هستید؛ اشکالی ندارد! آزمون آیلتس جنرال برای چنین اهدافی طراحی شده است. البته در اغلب موارد برای تحصیل در مقاطع قبل از دانشگاه هم مدرک جنرال کافی است. در حقیقت هدف این نوع آزمون، سنجیدن مهارتهای زبانی در موقعیتهای کاری، اجتماعی و مکالمهی روزمره است. نکتهی قابل توجه دیگر، شیوهی برگزاری آزمون است. آزمون آیلتس جنرال بهشکل آنلاین (کامپیوتری) نیز برگزار میشود.
تفاوت ایلتس اکادمیک و جنرال
همه چیز به اهداف شما بستگی دارد! آیلتس آکادمیک (IELTS Academic) و جنرال (IELTS General) برای اهداف متفاوتی طراحی شدهاند و از این رو، کاربرد متفاوتی دارند. این کاربرد متفاوت باعث ایجاد تفاوتهایی در محتوا نیز شده است. به بیان دیگر اگر از فرق آیلتس جنرال و اکادمیک بپرسید، بهترین پاسخ تفاوت کاربرد این دو است. پیش از توضیح بیشتر، به این سوال پاسخ دهید: برای مهاجرت تحصیلی آیلتس آکادمیک یا جنرال؟
تفاوت محتوایی آزمون آیلتس آکادمیک و جنرال
شما بهعنوان یک دانشجو طبیعتاً باید از متون علمی و تخصصی سردربیاورید پس نیاز به دایرهی واژگان گسترده و البته پیشرفته دارید. تفاوت آزمون آیلتس آکادمیک و جنرال در همین سردرآوردنها است! باتوجه به اینکه هدف از آزمون آکادمیک، تحصیل در دانشگاههای انگلیسیزبان است، پس محتوای آزمون آکادمیک بهویژه در بخش خواندن (reading) و نوشتن (writing) بیشتر علمی، تخصصی و دانشگاهی است. اما از آنجایی که آیلتس جنرال بیشتر دانش شما را برای زندگی روزمره میسنجد، این دو بخش بیشتر روی موضوعات عمومی مانند نامهنگاری متمرکز است.
تفاوت در ساختار آزمون آیلتس آکادمیک یا جنرال
تا اینجا متوجه شدیم که دو تفاوت آیلتس آکادمیک و جنرال ، کاربرد و محتوای آنها است. اما آیا ساختار این دو آزمون هم با یکدیگر تفاوت دارند؟ خیر! هر دو نوع آزمون آیلتس، چهار مهارت زبانی Listening، Reading، Writing و Speaking را میسنجند. حتی شاید بهتر باشد بگوییم که در بخش Listeningو Speakingتفاوتی ندارند. در بخش Writing و Reading هم ساختار یکسان است. آنچه متفاوت است، محتوای مورد سنجش است.
تفاوت در بخش نمره دهی آزمون آیلتس آکادمیک و جنرال
وقتی صحبت از فرق آیلتس آکادمیک با جنرال میشود، تفاوت نمرهدهی نیز مسئلهی مهمی است. سیستم امتیازدهی در بخشReading دو آزمون با یکدیگر تفاوتهایی دارد. بخش Reading در مجموع، 25% از نمرهی کل آزمون را به خود اختصاص میدهد. شرکتکنندگان در آزمون جنرال، باید به تعداد بیشتری سؤال در این بخش پاسخ دهند و در مقابل، شرکتکنندگان آیلتس آکادمیک تعداد سؤال کمتری را پاسخ خواهند داد.
فرض کنید که دو متقاضی، یکی در آزمون آیلتس جنرال و دیگری در آیلتس آکادمیک شرکت کردهاند. هر دو این افراد به 30 سؤال از 40 سؤال پاسخ دادهاند. در این صورت نمرهی شرکتکنندهی آزمون جنرال 5 خواهد شد و نمرهی شرکتکنندهی آزمون آکادمیک 6. به بیان دیگر، شرکتکنندهی آزمون جنرال باید به سؤالهای بیشتری پاسخ دهد تا نمرهی آیلتس 6 را دریافت کند.
تفاوت در بخش Writing آزمون آیلتس آکادمیک و جنرال
بخش Writing در هر دو نوع آزمون آیلتس آکادمیک و جنرال از دو بخش تشکیل میشود. شما در task 1 20 دقیقه و در task2 40 دقیقه زمان خواهید داشت. تفاوت آیلتس آکادمیک و جنرال در task1 است. این تسک در آزمون آکادمیک شامل یک نمودار، چارت و یا جدول میشود که باید آن را تحلیل کنید و تحلیل خود را در 150 کلمه بنویسید. اما شما در آزمون آیلتس جنرال و در این تسک باید یک نامه در 150 کلمه بنویسید. معمولاً از شما خواسته میشود تا در نامهتان یک مشکل یا مسئله را شرح دهید.
تفاوت در بخش Reading آزمون آیلتس آکادمیک و جنرال
بخش Reading در هر دو نوع آزمون آیلتس شامل 40 سؤال میشود که برای پاسخدهی به آنها 60 دقیقه زمان خواهید داشت. اما تفاوت آزمون آیلتس جنرال و آکادمیک در این بخش چیست؟ متون بخش Reading در آزمون آکادمیک بیشتر علمی و تخصصی هستند؛ درنتیجه برای پاسخ دادن به این سؤالات باید دانش زبانی شما در سطح بالاتری باشد و واژگان پیشرفتهی بیشتری را بلد باشید. در مقابل و در آزمون جنرال متون Reading معمولاً از مجلات، روزنامهها و کتابهای عمومی انتخاب میشوند.
تفاوت در بخش listening آزمون آیلتس آکادمیک و جنرال
بخش listening در هر دو نوع آکادمیک و جنرال تقریبا مشابه است. شما 40 دقیقه وقت خواهید داشت تا به 40 سؤال پاسخ دهید. در این بخش تمرکز حرف اول را میزند! سعی کنید تا از تمام تکنیکها و تمرینهای افزایش تمرکز کمک بگیرید؛ زیرا فایل شنیداری فقط یک بار برای شما پخش خواهد شد. در بخش اول و سوم listening شاهد مکالمهی میان دو نفر خواهید بود و معمولاً به دلیل تغییر گوینده، حفظ تمرکز در این دو بخش سختتر است. بخش دوم و چهارم فقط یک گوینده دارد که راجع به مسئلهی مشخصی صحبت میکند.
بسیاری از شرکتکنندگان آیلتس در بخش listening دچار فروپاشی ذهنی میشوند! در این حالت جملات را از دست میدهند و نمیتوانند فایل شنیداری را بهخوبی دنبال کنند. امیدواریم که شما با افزایش تمرکز خود، دچار چنین مشکلاتی نشوید!
تفاوت در بخش speaking آزمون آیلتس آکادمیک و جنرال
بخش Speaking نیز در دو آزمون آکادمیک و جنرال مشابه است. در این بخش شما به مدت حدود 15 الی 20 دقیقه رو در رو با مصاحبهکننده و به صورت شفاهی آزمون خواهید داد! پیش از اینکه با بخشهای مختلف Speaking آشنا شوید، کنترل استرس را بیاموزید! استرس بلای خانمانسوز این بخش از آزمون آیلتس است! سعی کنید با مصاحبهکننده ارتباط چشمی برقرار کنید و با حفظ آرامشتان به پرسشها پاسخ دهید.
در این بخش از آزمون با 3 بخش مختلف روبهرو خواهید شد. در قسمت اول چند سؤال کلی و تقریباً شخصی از شما و دربارهی زندگیتان پرسیده میشود. مجموع زمانی که به این قسمت اختصاص دارد، 4 الی 5 دقیقه است. در قسمت دوم یک کارت (Cue Card) به شما داده میشود که بر روی آن پرسشی نوشتهشدهاست. شما ابتدا یک دقیقه فرصت دارید تا دربارهی موضوع فکر کنید و ایدهپردازی کنید و سپس باید به مدت 2 دقیقه بدون توقف دربارهی آن سؤال صحبت کنید. در بخش سوم که شاید سختترین بخش Speaking است، چند سؤال چالشی دربارهی موضوع بخش دوم از شما پرسیده میشود. در این بخش نیز مجموعاً 4 الی 5 دقیقه زمان خواهید داشت. معمولاً سؤالات اول و دوم آسانتر و سؤالات بعدی سختتر هستند.
برای موفقیت در بخش دوم Speaking پیشنهاد میکنیم تا هنگام ایدهپردازی، کلیدواژههای مهم را یادداشت کنید. از نوشتن جملات کامل خودداری کنید؛ زیرا زمان شما را هدر میدهد. در هنگام صحبت کردن میتوانید 2 الی 3 بار به یادداشتهای خود نگاه کنید.
تفاوت در میزان سختی آزمون آیلتس آکادمیک یا جنرال
صحبت کردن دربارهی تفاوت آیلتس آکادمیک و جنرال از نظر سختی شاید کار درستی نباشد! آدمها، اهداف و مهارتهایشان با هم تفاوت دارند! این تفاوتهاست که سختیها را میسازد! اما به هر حال اگر بخواهیم به این پرسش که «آیلتس جنرال سخت تره یا آکادمیک؟» پاسخ دهیم، شاید بتوان آزمون آکادمیک را بهدلیل محتوای علمی و اندکی تخصصی، سختتر دانست.
بسیاری از مدرسان آیلتس معتقدند که آزمون آکادمیک به دلیل علمی بودن، چالش بیشتری را به همراه دارد. همانطور که گفتیم، در بخش Reading آکادمیک شما با متنهای علمی و تخصصیای روبهرو خواهید شد که احتمالا نسبت به متن یک روزنامه سختتر هستند! همچنین گرفتن نمرهی ۳۰ از ۴۰ در آیلتس جنرال از نظر سختی برابر با گرفتن نمرهی ۲۳ از ۴۰ در آیلتس آکادمیک است. در بخش Writing نیز تحلیل یک جدول یا چارت از نوشتن یک نامه سختتر خواهد بود.
با این حال، بهتر است بر روی هدف خود تمرکز کنید و به سختی و آسانی آزمون فکر نکنید! اگر فوت و فن کوزهگری را یاد بگیرید، این کار برای شما آسان خواهد شد!
شباهت های آزمون آیلتس آکادمیک و جنرال
همانطور که احتمالاً تا به اینجای مقاله متوجه شدهاید، شباهتهای آزمون آیلتس آکادمیک و جنرال بسیار زیاد است. ساختار و فرمت این دو نوع آزمون کاملاً یکسان است و هر دو از چهار بخش listening، Writing، Reading و Speaking تشکیل میشود. حتی تعداد زیربخشها و سؤالات در هر کدام از این بخشها نیز یکسان است. روش ثبت نام آزمون آیلتس و هزینهی آزمون نیز در آیلتس جنرال و آکادمیک تفاوتی ندارد.
با وجود تمام این شباهتها، اگر از تخصصی بودن آزمون آکادمیک میترسید و مطمئن نیستید که دانش زبانی کافیای دارید یا نه، پبشنهاد ما به شما این است که در یک ماک آزمون آیلتس شرکت کنید. آزمون ماک آیلتس یک نمونهی آزمایشی و شبیهسازی شده است که میتواند سطح زبانی شما را بسنجد. با شرکت در این آزمون آزمایشی میتوانید از سطح زبانی و نمرهی احتمالیتان مطلع شوید. گروه آیلتس سفیر تلاش کرده است تا آزمونهای ماک آیلتس را با در نظر گرفتن تمامی مراحل آزمون آیلتس مانند پر کردن پاسخنامهها، دستورالعملهای روز آزمون، شمارهی داوطلبی و جزئیات دیگر، برگزار کند تا شما درک صحیح و تجربهای واقعی را از آزمون آیلتس به دست آورید. سفیر این امکان را نیز فراهم کرده است تا در ماک آنلاین شرکت کنید. البته اگر قصد دارید که به صورت حضوری در آزمون آیلتس شرکت کنید، بهتر است آزمون ماک خود را نیز به صورت حضوری بدهید.
یکی از ویژگیهای منحصر به فرد آزمون ماک سفیر، ارائهی کارنامهای همراه با تحلیل است که نهتنها نمرات مهارتها در آن ذکر شدهاند، بلکه ریز نمراتی که در کارنامهی آزمون رسمی قید نمیشوند نیز بههمراه پیشنهادهای ممتحن در آن درج شده است.
آزمون آیلتس آکادمیک و جنرال کدامیک برای شما مناسب است؟
با توجه به آنچه تا به این لحظه دربارهی تفاوت آیلتس آکادمیک و جنرال گفتیم، حتما میدانید که پاسخ این سؤال چیست! همه چیز بستگی به هدف شما دارد. برای چه میخواهید در آزمون آیلتس شرکت کنید و به چه شیوهای میخواهید مهاجرت کنید؟ اگر قصد ادامهی تحصیل در یکی از دانشگاههای خارج از کشور به زبان انگلیسی را دارید، آزمون آیلتس آکادمیک انتخاب مناسبی برای شما است. اگر هم قصد مهاجرت کاری دارید و به دنبال دریافت پذیرش از دانشگاه نیستید، در آزمون آیلتس جنرال شرکت کنید.
جمعبندی
این روزها از اکثر دوستان و اطرافیانتان میشنوید که قرار است در آزمون آیلتس شرکت کنند. شما هم دوست دارید شرکت کنید اما نمیدانید که تفاوت آیلتس آکادمیک و جنرال چیست و اصلاً کدام یک را انتخاب کنید. ما در این مطلب سعی کردیم تا شما را با تفاوتها و شباهتهای آزمون آیلتس آکادمیک و جنرال آشنا کنیم. در نهایت همه چیز به هدف شما بستگی دارد؛ زیرا کاربرد مدرک آیلتس در دو بخش آکادمیک و جنرال با هم متفاوت است. حالا شما بگویید با توجه به هدفتان کدام آزمون انتخاب بهتری است؟
- تیم محتوای آیلتس
- مرداد 21, 1403
- 216 بازدید
4 دیدگاه برای “تفاوت آیلتس جنرال و آکادمیک و شباهت های بین دو آزمون”
فرق آیلتس جنرال و آکادمیک کامل بود. من خودم هر دو آزمون رو دادم. آکادمیک سختتره، چون مطالبش خیلی تخصصیتره و باید بتونی ایدههای پیچیده رو درک کنی و بهشون پاسخ بدی.
همراه عزیز سفیرمال سلام
بسیار خوشحالیم که این مطلب برای شما مفید بود، با آرزوی موفقیت برای شما
مقاله خوبی بود، در کل تفاوت آزمون آیلتس جنرال و آکادمیک به هدف هر کسی بستگی داره، اگر قصد ادامه تحصیلی دارین حتما آیلتس آکادمیک باید بدین و اگر قصد مهاجرت یا کار در کشورهای خارجی رو دارید باید آزمون جنرال بدید
همراه عزیز سفیرمال سلام
بسیار خوشحالیم که این مطلب برای شما مفید بود، با آرزوی موفقیت برای شما