ریدینگ چیست؟ 0 تا 100 آزمون IELTS Reading
آماده شدن برای آزمون ریدینگ آیلتس، شاید برای بسیاری از داوطلبان این آزمون سخت باشد؛ اما خوشبختانه کسب آیلتس 9 در این بخش با آگاهی از رویکرد مناسب، امکانپذیر است. در این مطلب، قرار است صفر تا صد بخش ریدینگ آیلتس را بررسی و تمام ابهامات شما را برطرف کنیم.
آزمون ریدینگ آیلتس چیست؟
امتحان ریدینگ چیست؟ قسمت خواندن (reading) یکی از چهار بخش اصلی آزمون آیلتس است. این بخش شامل سه متن و مجموعا 40 سوال است. مدت زمان پاسخدهی به سوالات ۶۰ دقیقه در نظر گرفته شده و زمان اضافی جهت انتقال پاسخها به برگه پاسخنامه (در فرمت کاغذی آزمون) و مرور جوابها وجود ندارد. این مهارت، دومین مهارتی است که در آزمون آیلتس و پس از بخش لیسنینگ مورد ارزیابی قرار میگیرد. هدف اصلی آزمون ریدینگ آیلتس ارزیابی توانایی فهم، تجزیه و تحلیل متون است. شما باید بتوانید اطلاعات خاص، ایدههای اصلی و جزئیات متنها را درک کنید و به سوالات مربوطه پاسخ دهید.
ساختار ریدینگ آیلتس
آزمون ریدینگ آیلتس شامل سه متن است که محتوای این متون برای آزمون آیلتس آکادمیک یا جنرال متفاوت است. این متون از انواع مختلف علمی، اجتماعی و عمومیاند. متنها بهطور معمول از مقالات، کتب و روزنامهها استخراج میشوند. مورد حائز اهمیت که شرکتکنندگان باید بهخوبی به آن واقف باشند، این است که دشواری سطح سوالات از متن اول تا متن سوم به مرور افزایش مییابد؛ درنتیجه باید مدیریت زمان را بهدرستی انجام دهند.
انواع سوالات ریدینگ آیلتس
سوالات آیلتس تنوع زیادی دارند که در این بخش به بررسی انواع این سوالات میپردازیم.
- Matching Headings (تطبیق عنوانها): اینگونه سوالات از سوالات چالشی و زمانبرند. در این نوع سوالات داوطلب باید عنوانهای ارائه شده در جدول را با پاراگرافهای مربوطه مطابقت دهد. تعداد عنوانها همواره از تعداد پاراگرافها بیشتر است و در نتیجه تعدادی عنوان، اضافه است.
- Matching paragraph Information (تطبیق اطلاعات): در این سوالات لیستی از عبارات ارائه میشود و شما باید آنها را با پاراگرافهای خاصی از متن مطابقت دهید. سوالات تطبیق اطلاعات نهتنها مهارتهای درک مطلب را مورد بررسی قرار میدهد؛ بلکه توانایی ارتباط بین بخشهای مختلف را نیز میسنجد.
- Matching Features (تطبیق ویژگیها): تطبیق ویژگیها نوع مهمی از سوالات آزمون برای ارزیابی توانایی شما در درک رابطه بین فکتهای متن و همچنین توانایی شناسایی ایدهها و نظرات است. در این نوع سوالات، از شما میخواهند پاراگرافها را بخوانید، سپس لیست عبارات را با اطلاعات ارائه شده بررسی کنید. برای مثال، ممکن است لازم باشد نام یک محقق را با کشف او یا یک رویداد تاریخی را با جدول زمانی آن مطابقت دهید.
- Matching Sentence Endings (تطبیق پایان جملات): در سوالات تطبیق پایانهای جملات، متنی بههمراه دو لیست از جملهها ارائه میشود. لیست اول شامل جملات ناقص است و لیست دوم جملات تکمیلکنندهاند. در اینجا، شما باید جملات ناقص را به کمک جملات تکمیلکننده، بر اساس متن ارائهشده مطابقت دهید.
- True False Not Given یا Yes No Not Given(درست / نادرست / ارائه نشده یا بلی / خیر / ارائه نشده): این نوع سوالات شاید یکی از چالشبرانگیزترین سوالات ریدینگ آیلتس باشند. در این پرسشها باید مشخص کنید که آیا عبارات ارائهشده در سوال با توجه به محتوای متن، اطلاعات درستی میدهد یا خیر. اگر سوال مناسب باشد، پاسخی که میتوانید انتخاب کنید «درست» یا «بله» است و اگر مناسب نیست، باید «غلط» یا «خیر» را انتخاب کنید. برای عباراتی که هرگز در متن ارائه نشدهاند، باید گزینه «ارائه نشده» را بزنید.
- Multiple Choice (سوالات چند گزینهای): در این دسته سوالات باید پاسخ صحیح را از میان چهار گزینه ارائهشده انتخاب کنید. این سوال فقط یک پاسخ صحیح دارد و شما باید علاوهبر درک ایده اصلی پاراگراف، بهدنبال اطلاعات خاص در متن نیز باشید.
- List of Options (لیست گزینهها): تقریبا مشابه با سوالات چند گزینهای است و از شما میخواهند پاسخهای صحیح را انتخاب کنید. بهطورخاص، لیستی شامل کلمات، اطلاعات یا نامها ارائه میشود و باید درستترین گزینهها انتخاب شوند.
- Short Answers (سوالات پاسخ کوتاه): این نوع سوالات توانایی شما را در شناسایی و درک اطلاعات بر اساس مطالب ریدینگ ارزیابی میکند و شما باید طبق متن به سوالات پاسخهای کوتاه بدهید.
- Sentence Completion (تکمیل جمله): در این مدل سوالات، جملاتی ناقص بههمراه متن ریدینگ به شما داده میشود که باید جاهای خالی را با توجه به یافتههای متن و با تعداد مشخصی از کلمات تکمیل کنید. برای پاسخ دادن به این سوالات باید با مترادف کلمات و نحوه پارافریز (بازنویسی) جملات آشنا باشید.
- Summary Completeion (تکمیل خلاصه): در این سوالات نیز بخشی همانند یک جمعبندی از متن بههمراه جاهای خالی داده میشود که باید آنها را با توجه به متن تکمیل کنید. برای پاسخ به این قسمت، بخش گفتار کلمات (part of speech) جا افتاده اعم از اسم، صفت و غیره حائز اهمیت است.
- Table/Flow Chart/Diagram Completion (تکمیل جدول، نمودار یا نقشه): در این تیپ سوالات باید جاهای خالی در جدول، چارت یا نمودار را به توجه به اطلاعات ارائه شده در متن تکمیل کنید. توجه داشته باشید گاهی ممکن است لیستی از کلمات نیز به شما داده شود که جاهای خالی را متناسب با آن کلمات کامل کنید.
اهمیت ریدینگ در آیلتس
در بخش ریدینگ آیلتس مهارتهای کلیدی و اساسی نظیر بررسی متن و اسکن دقیق اطلاعات، درک مطلب، شناسایی ایدههای اصلی و همچنین پتانسیل استنتاج شما مورد سنجش قرار میگیرد. این موارد بهطور ویژه برای افرادی که قصد شرکت در آزمون آیلتس آکادمیک و ادامه تحصیل در دانشگاههای معتبر را دارند، حائز اهمیت است؛ چرا که در دانشگاه نیز با متون تخصصی و پیشرفته سروکار خواهند داشت.
اهمیت دیگر بخش ریدینگ آیلتس، اثر غیرمستقیم آن بر سایر مهارتها است، بهطوریکه پایه موفقیت در بخشهای دیگر نظیر رایتینگ آیلتس و اسپیکینگ آیلتس است، زیرا این مهارتها اغلب به درک و ترکیب مطالب نوشتاری نیاز دارند. نمره ریدینگ میتواند به نمره کلی آیلتس شما کمک کند و حتی برخی دانشگاهها حداقل نمره را برای تکتک بخشهای آزمون لحاظ میکنند که این مورد نیز اهمیت پارت ریدینگ را دوچندان میکند.
تاثیر واژگان در ریدینگ آیلتس
بدیهی است که دایره لغات گستردهتر به شما این امکان را میدهد تا مفهوم و محتوای عمیق متون را سادهتر درک کنید و تفاوتهای ظریف در زبان انگلیسی را بهخوبی متوجه شوید. با توجه به تنوع بالای موضوعات در متون ریدینگ آیلتس، دایره لغات وسیع به شما کمک میکند تا با استایلهای نگارش مختلف و کلمات تخصصی آشنا شوید و مفاهیم پیچیده را راحتتر درک کنید. همچنین، بسیاری از سوالات ریدینگ آیلتس نیازمند درک عبارات یا اصطلاحات خاص در متناند. دایره لغات وسیع به شما این امکان را میدهد که متن را با سرعت بیشتری بخوانید، اطلاعات موردنیاز را سریعتر شناسایی کنید و با دقت بالاتری به سوالات پاسخ بدهید.
مشکلات مربوط به ریدینگ آیلتس
- مدیریت زمان: مدیریت صحیح زمان، مشکل عمده بسیاری از شرکتکنندگان آزمون آیلتس است و تلاش برای برای پاسخ به تمامی سوالات در مدت زمان محدود یک ساعته میتواند باعث پاسخهای عجولانه و کمدقت شود.
- تنوع متون: متنهای ریدینگ آیلتس دارای تنوع موضوعی و سبک نگارشی بسیار متفاوتاند که این گستردگی موضوعات و روبهرو شدن با سه موضوع مختلف در طول آزمون میتواند سبب دشواری این بخش از آزمون برای شرکتکنندگان شود.
- ساختارهای زبانی پیچیده و واژگان سخت: بعضی از متنها دارای واژگان پیشرفته و ساختارهای جملات پیچیدهاند که میتواند درک آنها را سخت کند.
- انواع و قالب سوالات: تنوع سوالات ریدینگ آیلتس و راهکارهای منحصربهفرد برای پاسخگویی به آنها میتواند برای داوطلبان چالشبرانگیز باشد.
- نیاز به مهارتهای Skimming (اسکیمینگ) و Scanning (اسکنینگ): این دو مهارت از ضروریات پاسخدهی به سوالات بخش ریدینگاند که اغلب برای شرکتکنندگان در طول آزمون با چالش همراهند.
- ناتوانی در یافتن ایدههای اصلی: یکی از ایرادات رایج بین شرکتکنندگان در مواجهه با سوالات ریدینگ آیلتس، عدم توانایی تمایز بین نکات اصلی و مطالب تکمیلکننده است که باعث سردرگمی و دور شدن از محتوای سوال و درنهایت پاسخ اشتباه میشود.
- مشکلات خستگی و تمرکز: تعداد متنها و همچنین سخت شدن تدریجی آنها میتواند باعث خستگی ذهن داوطلب و کاهش تمرکز شود که باعث افت عملکرد میشود.
- تفسیر نادرست سوالات: بعضی از شرکتکنندهها ممکن است سؤالات را اشتباه تفسیر کنند و پاسخهای اشتباه بدهند.
مقایسه آزمون ریدینگ آیلتس جنرال و آکادمیک
بخش ریدینگ در هر دو آزمون از سه متن تشکیل شده است. در آزمون آکادمیک، تعداد کلمات هر متن بین 2000 تا 2700 عدد است، در حالیکه آزمون جنرال دارای متونی با کلمات 2000 تا 2500 است. تعداد سوالات و مدت زمان پاسخدهی در هر دو فرمت آزمون آیلتس یکسان است. در آزمون آکادمیک، متنها عمدتا از کتب، مجلات و مقالات مرتبط با موضوعات دانشگاهی و شامل اطلاعات واقعی، استدلالهای تحلیلی و ویژگیهای توصیفی است. برای پاسخدهی به این سوالات، شما نیازی به دانش زمینهای ندارید و صرفا برای سنجش دانش زبانی شما طراحی شدهاند.
در مقابل، آزمون جنرال شامل متونی است که بیشتر روزمره و کاربردیاند، مانند تبلیغات، اطلاعیهها، دستورالعملها و جزوات. بخش اول روی موضوعی روزمره و اجتماعی تمرکز دارد، بخش دوم به متون مرتبط با کار، مانند شرح وظایف و دستورالعملها میپردازد و بخش آخر نیز روی توانایی ریدینگ عمومی (general reading) متمرکز است. در هر دو نوع آزمون طول متن و سختی آن به مرور افزایش مییابد. از لحاظ سختی، آزمون آکادمیک به دلیل پیچیدگی متون، استفاده از واژگان تخصصی و نیاز به تفکر عمیق برای پاسخ به سؤالات سختتر و چالشیتر در نظر گرفته میشود.
راه های آمادگی برای ریدینگ آیلتس
- آشنایی با فرمت آزمون: اولین گام در آمادگی برای بخش ریدینگ آیلتس آشنایی با انواع سوالات و ساختارهای متون است که کمک میکند تا استراتژی مناسب برای مطالعه را پیدا کنید.
- تنظیم برنامه مطالعاتی و تمرین مستمر: در گام بعدی، باید یک برنامه مطالعاتی منظم را با توجه به برنامه زندگی شخصی و مدت زمان مدنظر برای آمادگی آزمون تعیین کنید. همچنین، با توجه به نوع آزمون انتخابی، منابع مطالعاتی را بهدرستی انتخاب کنید.
- بهبود مهارتهای Skimming و Scanning: سریع خواندن را تمرین کنید تا بتوانید ایدههای اصلی متن را بدون تمرکز بر تکتک کلمات پیدا کنید. همچنین، روی یافتن اطلاعات جزئی با توجه به کلمات کلیدی خاص کار کنید.
- افزایش دامنه واژگان: تا حد امکان واژگان و اصطلاحات تخصصی بیشتری را یاد بگیرید و آنها را روزمره تکرار و تمرین کنید. خوب است لغات را در دل متون بیاموزید.
- شرکت در آزمون تمرینی: از منابع معتبر مانند کتابهای آیلتس کمبریج برای تمرین استفاده و شرایط آزمون را شبیهسازی کنید.
- مدیریت زمان: در طول آزمونهای تمرینی، تلاش کنید زمان را بهصورت کارآمد مدیریت کنید. با توجه به افزایش تدریجی سختی متون، سعی کنید در پاسخ به سوالات متن اول، زمان را ذخیره کرده و در متن سوم استفاده کنید. بهعلاوه، اگر سؤالی برای شما دشوار است، از آن عبور کنید و اگر زمان اجازه داد بعدا به آن برگردید، تا مطمئن شوید به همه سؤالات سادهتر پاسخ میدهید و وقت کم نمیآورید.
- تجزیه و تحلیل عملکرد: عملکردتان را در آزمونهای تمرین بهخوبی بررسی کنید تا از تکرار اشتباهات در آزمونهای بعدی جلوگیری کنید. در صورت امکان، از فردی حاذق بازخورد دریافت کنید تا بهخوبی نقاط ضعف و قوتتان را بشناسید.
زمان بندی آزمون ریدینگ آیلتس
همانطورکه گفته شد در ریدینگ آیلتس، چه اکادمیک و چه جنرال، شما 60 دقیقه زمان برای پاسخگویی به 40 سوال مختلف از سه متن دارید. معمولا گفته میشود که برای هر متن 20 دقیقه در نظر بگیرید؛ اما با توجه به این واقعیت که میزان سختی متون از متن اول به سوم بیشتر میشود، شاید زمان بیشتری برای متن سوم نسبت به دوم و متن دوم نسبت به متن اول نیاز داشته باشید. پس سعی کنید سوالات متن اول را در تایم کمتری جواب دهید تا خیالتان از بابت زمان برای سوالات چالشیتر متون بعدی راحت باشد. همچنین، اگر پاسخگویی به هر سوالی تایم زیادی از شما میگیرد، از آن عبور کنید و پس از جواب دادن به بقیه سوالات با آن برگردید.
چگونه در ریدینگ آیلتس نمره خوبی کسب کنیم؟
برای دستیابی به نمره خوب در بخش ریدینگ آیلتس، توسعه استراتژیهای خواندن موثر و آشنایی با فرمت آزمون بسیار مهم است. ابتدا تکنیکهای اسکیمینگ و اسکنینگ را تمرین کنید. Skimming شامل خواندن سریع قسمتها برای درک ایدههای اصلی است، درحالیکه Scanning روی مکانیابی اطلاعات یا کلمات کلیدی خاص تمرکز دارد. علاوهبراین، درک انواع مختلف سوالات به شما کمک میکند تا استراتژی خواندنتان را تنظیم کنید. تمرین منظم با آزمونهای شبیهسازی و آزمون آزمایشی آیلتس برای ایجاد آشنایی و بهبود مدیریت زمان ضروری است. سعی کنید تمرین را در محدودیت زمانی 60 دقیقه تکمیل کنید تا مطمئن شوید که میتوانید به تمام 40 سوال در زمان تعیینشده پاسخ دهید.
خواندن انواع مطالب به زبان انگلیسی، مانند روزنامهها، مقالات و متون دانشگاهی، نهتنها سرعت خواندن شما را تقویت میکند، بلکه درک واژگان را نیز افزایش میدهد. درنهایت، اگر زمان اجازه میدهد، همیشه زمانی را به بررسی پاسخهایتان اختصاص دهید و از درستی آنها اطمینان حاصل کنید. با ترکیب این استراتژیها میتوانید مهارتهای ریدینگ آیلتس و شانس کسب نمره خوب مثل ایلتس ۸ را بالا ببرید.
جمعبندی
در این مطلب، سعی کردیم با بررسی کامل تمام نکات و ابعاد بخش ریدینگ آیلتس به شما در کسب نمره دلخواهتان کمک کنیم. آگاهی از ساختار و چالشهای این بخش بههمراه تلاشهای مستمر میتواند نمره آیلتس بالایی را برای شما به ارمغان بیاورد.
- تیم محتوای آیلتس
- بهمن 14, 1403
- 27 بازدید