آیلتس ۹ چیست و چطور نمره آیلتس 9 بگیریم؟
آیلتس ۹ در آزمون آکادمیک و جنرال، هر دو، آرزوی هر زبانآموزیست. شما با کسب نمرهی 9 در آزمون آیلتس به همه خواهید گفت که در سطح پیشرفته بر زبان انگلیسی تسلط کامل دارید و از پس هرآنچه که به سطح زبان شما وابسته است برمیآیید. اما آیا این آرزو قابل تحقق است؟! چرا که نه! فقط باید بدانید که به تلاش و پشتکار زیادی نیاز دارید. در ادامه، شما را بیشتر راهنمایی خواهیم کرد.
نمرات آزمون آیلتس به طور کلی از 0 تا 9 تقسیمبندی میشوند. شما با گرفتن نمره ۹ آیلتس در هر یک از چهار مهارت مورد سنجش در امتحان (Speaking، Writing، Listening و Reading) درواقع نشان میدهید که در آن مهارت زبانی، تسلط کامل دارید. حال اگر نمرهی overall شما 9 شود درواقع با یک native تفاوتی نخواهید داشت و هر پوزیشن شغلی یا تحصیلیای را در بهترین کشورهای پیشرفته و بهترین شرکتها و دانشگاهها کسب خواهید کرد.
مزایای داشتن نمره آیلتس ۹
همانطور که اشاره کردیم، نمرهی 9 نشانهی کامل بودن مهارتهای زبان انگلیسی است و داوطلبی که در امتحان این نمره را بگیرد، میتواند به طور دقیق و روان زبان را درک و ارتباط برقرار کند. به بیان دیگر، میتواند در تمامی موقعیتها به خوبی و بدون اشتباه از زبان استفاده کند.
حال میپرسید که مزایای این نمره چیست؟ حلال مشکلات است!
اگر برای موقعیتهای شغلی یا تحصیلی به دنبال شرکتکردن در آزمون و دریافت مدرک آیلتس هستید، آیلتس 9 فرصتی را فراهم میکند که بتوانید برای بهترین و برجستهترین موقعیتهای شغلی و تحصیلی اقدام کنید و پذیرش بگیرید. البته رزومهی شما نیز بسیار مهم است؛ اما حداقل خیالتان از بابت نمرهی زبان راحت خواهد بود.
این نمره وجههی بسیار بالایی برایتان به همراه خواهد داشت و شما را در بین عموم مردم، همکاران، همکلاسیها و رقبایتان معتبرتر میکند. به هر حال کسب نمرهی کامل در یک آزمون معتبر و بینالمللی همیشه با حس رضایت و غرور همراه است!
با نمره ۹ آیلتس جنرال میتوانید بهراحتی با مردم صحبت کنید و منظورشان را متوجه شوید. پس در مهاجرتهای کاری بسیار سریع در محیط کار جا میافتید و وظایف شغلی را انجام میدهید. قطعا کارمندی با آیلتس 9 و تسلط کامل بر زبان میتواند مذاکرات کاری را به نفع خودش بچرخاند تا بهزودی ارتقای شغلی بگیرد.
اگر دانشجو هستید، مزیت دیگر این نمره این است که میتوانید بدون هیچ نگرانیای مقالات علمی و تخصصی بنویسید؛ زیرا قرار نیست که اشتباه گرامری یا املایی داشته باشید. همچنین سر کلاسهای دانشگاه هم بدون کوچکترین مشکلی صحبتهای استاد را متوجه خواهید شد و در بحثهای کلاسی شرکت خواهید کرد.
یکی دیگر از مزیتهای آیلتس 9 این است که شما میتوانید بهعنوان آزمونگیرنده در آزمونها و مصاحبههای آیلتس شرکت کنید. همچنین اگر تدریس زبان انگلیسی را آغاز کنید قطعا به درآمد و اعتبار خوبی خواهید رسید! مدرسانی که خود نمرهی خوبی در آیلتس دارند، موقعیتهای شغلی بهتری در تدریس خواهند داشت. به بیان دیگر، با این نمرهی فوقالعاده حتی میتوانید کسب درآمد هم بکنید.
نمره 9 آیلتس در بخش اسپیکینگ (speaking)
بخش اسپیکینگ آیلتس شامل سه قسمت میشود. قسمت اول که مجموعا 4 تا 5 دقیقه طول میکشد شامل سؤالاتی کلی مانند علایقتان، عادتهایتان و… است. در قسمت دوم یک کارت که شامل یک موضوع و سه سؤال مرتبط به آن موضوع است به شما میدهند و باید دو دقیقه دربارهی آن صحبت کنید. در قسمت سوم هم 3 تا 4 دقیقه فرصت دارید تا به چند سؤال مرتبط با موضوع دوم جواب دهید. سؤالات بخش سوم معمولا تخصصیتر و دشوارترند.
نمره 9 آیلتس در بخش اسپیکینگ نشاندهندهی موارد زیر است یا بهتر است بگوییم که برای نمره دهی اسپیکینگ آیلتس باید موارد زیر را رعایت کنید.
- تلفظ صحیح: حواستان باشد که تلفظ با لهجه تفاوت دارد! در آزمون اسپیکینگ لهجه اهمیت چندانی ندارد؛ اما تلفظ بسیار مهم است. برای کسب نمرهی 9 در این بخش باید کلمات را کاملا واضح و قابل فهم بگویید و تلفظتان با زبان انگلیسی استاندارد مطابق باشد. تن صدا بسیار مهم است. یکنواخت صحبت نکنید؛ زیرا حرف زدنهای رباتگونه باعث میشود که اگزمینر آیلتس کلمات را اشتباه بشنود و منظورتان را متوجه نشود.
- دایرهی واژگان گسترده: از تکرار بپرهیزید! مترادفها و کلماتی که در سطح پیشرفته قرار میگیرند را یاد بگیرید تا دائما مجبور به تکرار کردن کلمات Basic و ابتدایی نباشید.
- روانی و انسجام: برای گرفتن آیلتس 9 در اسپیکینگ باید به سؤالات ممتحن به صورت کامل، مفصل و متناسب با زمان پاسخ دهید. جملات را به هم ربط دهید و مکثهای زیاد نداشته باشید.
- دستور و گرامر صحیح: کسی که آیلتس 9 دارد قاعدتا نه تنها اشتباه گرامری ندارد، بلکه از گرامرهای مختلف و پیچیده هم استفاده میکند.
یک نکتهی بسیار مهم در این بخش از آزمون آیلتس، مسئلهی استرس است. فوت و فنهای غلبه بر استرس را هم بیاموزید تا به نمره 9 نزدیکتر شوید.
نمره 9 آیلتس در بخش ریدینگ (reading)
ریدینگ یکی از بخشهاییست که علاوه بر دانش زبانی، تسلط شما بر تکنیکها نیز برای موفقیت در آن بسیار کمککننده خواهد بود. با این حال، دانش شما حرف اول را میزند.
این بخش در هر دو نوع آزمون جنرال و آکادمیک شامل سه متن و مجموعا 40 سؤال است. توانایی و مهارت درک مطلب، مدیریت زمان، توجه به جزئیات هنگام خواندن و درک دیدگاه، هدف و نظر نویسنده مهمترین نکات برای کسب نمرهی ایدهآل ریدینگ هستند.
- روش مناسب خواندن، سرعت خواندن و البته آشنایی با انواع سؤالات ریدینگ بسیار مهم است. همچنین دانش واژگان در نمره9 ریدینگ بسیار مؤثر است.
- توجه به کلمات کلیدی مانند نام اشخاص، مکانها، اعداد و… بر نتیجهی آزمون اثرگذارند. پیشنهاد میکنیم که تکنیک اسکنینگ را جدی بگیرید و هنگام خواندن ریدینگ، زیر کلمات کلیدی خط بکشید.
- موضوع دیگری که در نمرهی ریدینگ بسیار اثرگذار است، خودداری از تفسیر شخصیست. پاسخهای شما باید مستقیما از متن باشند. اگر بر اساس دانش یا نظر شخصیتان جواب دهید، نمره نمیگیرید.
- به ساختار و منطق متن توجه کنید. مقدمه، بدنه و جمعبندی چطور است؟ چه رابطهای بین پاراگرافها و جملات وجود دارد؟ این کار کمک میکند تا مفهوم کلی متن را بهتر درک کنید و به سوالات مربوط به درک مطلب بهتر پاسخ دهید.
پیشنهاد میکنیم که برای متنهای سادهتر، کمتر وقت بگذارید تا فرصت کافی برای رسیدگی به سؤالات سخت را داشته باشید. باز هم تأکید میکنیم که مدیریت زمان در بخش ریدینگ راز اصلی موفقیت شما خواهد بود!
نمره 9 آیلتس در بخش لیسنینگ (Listening)
شاید آسانترین بخش آزمون برای نزدیک شدن به آیلتس 9، لیسنینگ باشد. در این بخش شما مجموعا با 40 سؤال روبرو خواهید شد که برای کسب نمره 9 حتما باید به 39 سؤال پاسخ صحیح بدهید.
- پیش از شرکت کردن در امتحان، با انواع سؤالات این بخش آشنا شوید و هنگام پاسخدهی، پاسخهای خود را به محض شنیدن، بنویسید. هماهنگی دست و گوش شما بسیار مهم است!
- قبل از شروع لیسنینگ، به سؤالات نگاه کنید و کلمات کلیدی را مشخص کنید. این کار به شما کمک میکند که متمرکز بمانید و اگر لحظهای تمرکزتان را از دست دادید، به سرعت به فایل شنیداری برگردید و متوجه شوید که کجای کارید!
- عجله نکنید! این نکتهی مهمی است که گاه فراموش میشود. گاهی پاسخها در بخشهای بعدی اصلاح میشوند یا تغییر میکنند. صبر کنید تا گوینده اطلاعات را تکمیل کند و سپس پاسخ خود را بنویسید.
- آزمون آیلتس نمرهی منفی ندارد؛ پس اگر جواب سؤالی را نمیدانید یا مطمئن نیستید، حدس بزنید. بهتر است شانستان را امتحان کنید تا اینکه سؤالی را جواب نداده، رها کنید.
این نکته را در نظر بگیرید که اگر غلط املایی یا نگارشی داشته باشید، نمرهتان را از دست میدهید؛ پس برای کسب نمره 9 املاء را هم تقویت کنید.
نمره 9 آیلتس در بخش رایتینگ (Writing)
از نظر بسیاری از زبانآموزان، رایتینگ آیلتس دشوارترین قسمت آن است. این بخش کتبی شامل دو تسک میشود و شما مجموعا ۶۰ دقیقه زمان دارید تا مطالب مورد نیاز را بنویسید. آیلتس 9 در بخش رایتینگ به کمک توجه به نکات زیر آرزوی دستیافتنیای خواهد بود.
- بهتر است که برای تسک اول 20 دقیقه و برای تسک دوم 30 دقیقه وقت بگذارید. 10 دقیقهی باقیمانده را هم به بررسی و اصلاح خطاهای خود اختصاص دهید؛ زیرا استرس آزمون و مدیریت زمان ممکن است باعث بروز برخی خطاهای املایی یا گرامری شود.
- کلمات مرتبط بسیار مهم هستند! با موضوعات مختلف رایتینگ آشنا شوید و سپس سعی کنید که کلمات مرتبط با آن موضوع را یادبگیرید تا در متن خود استفاده کنید.
- محتوای کامل و مناسب بسیار ارزشمند است! تمام جنبههای سؤال را پوشش دهید و مطابق با موضوع، هدفمند بنویسید. حواستان باشد از مسیر اصلی منحرف نشوید! پرت شدن از موضوع اصلی مسئلهی رایجیست که نمره را کاهش میدهد.
- برای آیلتس 9 رایتینگ، متن شما باید ساختار و سازمانبندی منطقی و درست داشته باشد. مقدمه، بدنه و پایان مناسب را در نظر بگیرید و از مثالهای مناسب برای هر بخش بدنه استفاده کنید.
- قبل از نوشتن، به موضوع و سؤالات خوب فکر کنید و یک طرح اولیه برای خود داشته باشید. این کار باعث میشود که زمان را از دست ندهید و هدفمند بنویسید.
چگونه در آیلتس نمره ۹ بگیریم؟
تا به اینجا دربارهی نمره 9 در هر یک از بخشهای آیلتس صحبت کردیم و حال نوبت به جمعبندی تمام نکات است. اگر میخواهید بدانید که چگونه در آزمون آیلتس نمره 9 را کسب کنید، نکات زیر را رعایت کنید.
- تسلط کامل بر دستور زبان، نداشتن غلطهای گرامری و البته استفاده از گرامرهای پیچیده و متنوع
- دایرهی واژگان متنوع و پرهیز از کلمات تکراری و ابتدایی
- توانایی درک مطلب بالا و ارائهی پاسخهای متناسب و کافی
- مدیریت زمان عالی و البته سرعت مناسب اسپیکینگ و ریدینگ
- کسب مهارت کافی در غلبه بر استرس و ایجاد تماس چشمی در بخش اسپیکینگ آیلتس
- آشنایی با تکنیکها و نکات مهم در آموزش زبان مانند تکنیک اسکنینگ و اسکیمینگ
- مطالعهی منابع مختلف آموزشی و غیر آموزشی مانند کتابهای تست، کتابهای درسی، روزنامه، کتاب داستان و…
- توجه به واژگان مرتبط به هر موضوع یا همان Related world ها
- شرکت کردن در کلاسها و کارگاههای آموزشی مختلف و استفاده از دانش و تجربهی اساتید آنها مانند کارگاههای تخصصی و ویژهی مهارتها در مجموعهی سفیر
- شرکت کردن در آزمون آزمایشی آیلتس و سنجیدن مهارت زبانی
ماک چیست؟ بهتر است تا دربارهی این مورد اخیر کمی بیشتر توضیح دهیم. ماکها آزمونهای شبیهسازیشدهای هستند که با رعایت اصول و استانداردهای آزمون اصلی طراحی میشوند تا شما سطح زبانتان را در شرایطی مشابه با آزمون اصلی بسنجید.
شرکت کردن در آزمون ماک چشماندازی از وضعیت مهارتهای زبانیتان را به همراه دارد و کمک میکند تا ادامهی مسیر درس خواندنتان برای کسب نمره ۹ آیلتس را بهتر و با برنامهتر طی کنید.
ماکهای مجموعهی سفیر ویژگیهایی دارند که آنها را از دیگر آزمونها متمایز میکنند. مهمترین این ویژگیها عبارتند از:
- استفاده از سؤالات استاندارد و Unseen
- اعلام نتایج آزمون ماک آیلتس پس از فقط چهار روز کاری
- ارائهی کارنامهی تحلیلی همراه با فیدبک
- ارائهی مشاوره پس از آزمون
- تصحیح بخش Writing توسط پنل ممتحنین
- زمان برگزاری آزمون آیلتس ۱۴۰۳ بهصورت منظم و طبق تقویم سالانه
- ثبت نام آزمون آیلتس و تعیین وقت امتحان Speaking بهصورت آنلاین
- امکان برنامهریزی بلندمدت برای شرکت در آزمون
زمان لازم برای گرفتن آیلتس ۹ چقدر است؟
گول تبلیغات را نخورید! هیچ معلم، مؤسسه یا کلاسی نمیتواند زمان گرفتن آیلتس 9 را تضمین کند. همه چیز به پشتکار و سعی شما و البته سطح زبان فعلیتان بستگی دارد.
برای کسب نمرهی 9 باید در سطح C2 باشید؛ پس اگر زبانتان در این مرحله نیست، بهتر است که ابتدا برای ارتقای آن تلاش کنید. معمولا میشنوید که میگویند آمادگی برای آزمون آیلتس بین 3 تا 6 ماه زمان میبرد؛ اما اگر در سطح زبان پیشرفته قرار ندارید قطعا این زمان برایتان طولانیتر خواهد بود.
ابتدا سطح عمومی خود را ارتقا دهید و بعد هم به کمک اساتید و مؤسسههای معتبر مانند سفیر تکنیکهای مختلف آزمون را یاد بگیرید. با پشتکار و تلاش زیاد قطعا در کوتاهترین زمان ممکن نمرهی 9 را کسب خواهید کرد.
جمعبندی
نمره ۹ آیلتس آرزوییست که اگر راه رسیدن به آن را بدانید، دستیافتنی خواهد بود. اگر در سطح زبان C2 قرار دارید فقط کافیست که با ساختار آزمون و تکنیکها آشنا شوید و اگر سطح زبانتان پیشرفته نیست، دست بجنبانید و به آن نزدیک شوید. ما در این مطلب سعی کردیم تا مزیتهای نمره 9 و چگونگی کسب آن در هر چهار مهارت زبانی را بهطور جداگانه بررسی کنیم. به کمک کلاسها، کارگاه آیلتس و البته شرکتکردن در یک آزمون ماک، سطح زبان فعلیتان را بسنجید تا بتوانید برای نمره 9 برنامهریزی کنید.
- تیم محتوای آیلتس
- آذر 18, 1403
- 157 بازدید
6 دیدگاه برای “آیلتس ۹ چیست و چطور نمره آیلتس 9 بگیریم؟”
سلام
مدت زمان لازم برای دریافت مدرک آیلتس 9، برای کسی که آیلتس با نمره 6 دارد رو میشه با راهکارهای آموزشی توضیح بدید؟
ممنونم
همراه عزیز سفیرمال سلام.
برای رسیدن از نمره 6 به 9 آیلتس، به حدود 12 تا 18 ماه زمان نیاز است، البته این مدت به تلاش و برنامهریزی شما بستگی دارد. پیشنهاد میشود روزانه 2-3 ساعت مطالعه کنید و بر تقویت مهارتهای شنیداری، خواندن، نوشتاری و مکالمه تمرکز کنید. استفاده از منابع معتبر مانند Cambridge IELTS و تمرین آزمونهای شبیهسازیشده، همراه با یادگیری واژگان و گرامر پیشرفته، ضروری است. همچنین شرکت در کلاسهای تخصصی آیلتس یا همکاری با یک مربی حرفهای میتواند روند پیشرفت را تسریع کند.
آیا نیاز است که به کلاسهای زبان بروم تا نمره ۹ در آیلتس بگیرم؟ من تا به حال خودآموز بودهام و سعی کردهام مهارتهای زبانم را با منابع آنلاین بهبود ببخشم. با این حال، آیا کلاسهای خصوصی یا گروهی میتواند تفاوت زیادی ایجاد کند و به من کمک کند تا نمرهی ۹ بگیرم؟
همراه عزیز سفیرمال سلام.
اگرچه مطالعه به روش خودآموز موفقیتهای قابل توجهی را در بهبود مهارتهای زبانی به همراه داشته است، شرکت در کلاسهای زبان، خصوصی یا گروهی، مزایای خاص خود را دارد که میتواند به شما کمک کند نمره ۹ در آزمون آیلتس را کسب کنید. کلاسهای زبان فرصتهایی برای دریافت بازخورد مستقیم، تمرین مهارتهای ارتباطی در محیطی واقعی، آشنایی با ساختار و فرمت آزمون، و یادگیری استراتژیهای مدیریت زمان و پاسخگویی فراهم میکنند. این تجربیات میتوانند به شما در رسیدن به سطح بالایی از تسلط و اعتماد به نفس کمک کنند که برای کسب نمره بالا در آیلتس ضروری است. برای اطمینان از مهارت هایی که در آن نیاز به پیشرفت دارید پیشنهاد میکنیم ابتدا در ماک آیلتس سفیر شرکت کنید.
یکی از چالشهای اصلی من در آزمون آیلتس، بخش مکالمه (Speaking) بود. همیشه با استرس زیاد صحبت میکردم و نمیتوانستم مثل یک فرد بومی صحبت کنم. برای این بخش، به طور مرتب با دوستانی که به زبان انگلیسی مسلط بودند، تمرین میکردم. من همچنین در مقابل آینه میایستادم و به خودم صحبت میکردم تا اعتماد به نفس پیدا کنم. وقتی نوبت به آزمون رسید، با اینکه هنوز کمی استرس داشتم، توانستم پاسخهایم را با اعتماد به نفس و روان بیان کنم و به راحتی نمره 9 را در این بخش کسب کردم. در واقع، تمرین مداوم و تقویت اعتماد به نفس کلید موفقیت من در این بخش بود.
همراه عزیز سفیرمال سلام
بسیار خوشحالیم که این مطلب برای شما مفید بود، با آرزوی موفقیت برای شما